Veel cruciale duel in 4D en 5E

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De spanning is te snijden in de slotfase van de zaterdag en zondagcompetities. Puurvoetbalonline zal daarom de komende twee weken de diverse competities nader belichten wat betreft de promotie en degradatie kansen van de diverse Groninger voetbalclubs.
1368262763N247513 365803653532031 1271270439 n

Technische staf FC Grootegast in volle concentratie  Foto: FC Grootegast


Een klasse die ook bol staat van de spanning is de vierde klasse D. Een klasse waarin Appingedam kampioen en De Fivel winnaar van de eerste periode werd. In de derde periode gaat de strijd tussen De Pelikanen en Godlinze en FC Grootegast omdat de nummers een en twee, Appingedam en De Fivel, door het winnen van een periode niet meer meespelen in de laatste periode. FC Grootegast ontvangt in de voorlaatste ronde De Fivel, Godlinze krijgt Be Quick op bezoek en verder staat het duel SGV-De Pelikanen op het programma. Op papier een lastig uitduel tegen een ploeg, SGV, in nood want de thuisploeg verkeert in degradatiegevaar. Samen met HS’88 en OKVC die deze ronde in Hoogezand tegen elkaar spelen. Daar zal het voor OKVC en HS’88 buigen of barsten worden want de verliezer kan er bijna zeker vanuit gaan dat het volgend seizoen in de vijfde klasse zal uitkomen.

Een vijfde klasse waar de spanning in poule E ook te snijden is want Engelbert, Stedum en Pelikaan S maken alle drie nog kans op een plaats in de nacompetitie. Pelikaan S moet dan als tweede op de ranglijst eindigen terwijl Stedum en Engelbert in een felle strijd om de tweede periode verwikkeld zijn.

De voorlaatste competitie kan wel eens een cruciale ronde zijn met als blikvanger Engelbert-Pelikaan S. Een duel wat de bezoekers moeten winnen om in de race voor de nacompetitie te blijven. Bij verlies zal het namelijk lastig worden voor Pelikaan S dat het geluk heeft dat kampioen Zuidhorn bij Stedum op bezoek gaat. Kortom, ook in 5E is nog niets beslist in de strijd om een plaats in het toetje van de competitie.