Nacompetitiestrijd en een vreemde competitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De spanning is te snijden in de slotfase van de zaterdag en zondagcompetities Puurvoetbalonline zal daarom de komende twee weken de diverse competities nader belichten wat betreft de promotie en degradatie kansen van de diverse Groninger voetbalclubs.

1368179652N058

 Viboa en PKC beide in nacompetitie Foto: Albert Haaima

In de eerste klasse E is het voor de Groninger verenigingen duidelijk wat er wel en niet is bereikt. Voor Viboa komt er nog een toetje aan want de ploeg werd na de winterstop geplaagd door blessureleed en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Drachster Boys. Ook PKC’83 gaat naar de nacompetitie om te proberen de hoofdklasse te bereiken want na de winterstop kwam de ploeg steeds beter in vorm. Onderin deze klasse is er nog volop spanning wie er rechtstreeks degraderen en wie er promotie/degradatie wedstrijden moeten spelen maar daar zijn verder geen ploegen uit Groningen bij betrokken

Loppersum heeft in de tweede klasse J de beste papieren om de derde periode te winnen want de Lopsters staan met 16 punten uit zeven duels een punt achter CSVH dat uit acht wedstrijden 17 punten heeft behaald. CSVH speelt zaterdag 11 mei zijn laatste wedstrijd, thuis tegen Fit Boys, en moet dan maar hopen dat Loppersum in het thuisduel tegen VHK of in het uitduel tegen Olympia punten laat liggen omdat het doelsaldo van de Hoogkerkers op dit moment beter is dan die van Loppersum. Onderin deze klasse moet SC Scheemda het ergste vrezen want de ploeg staat op dit moment op een laatste plaats. Gezien de resultaten van de laatste weken mogen we er eigenlijk niet vanuit gaan dat de Oost-Groningers het gaan redden maar er zijn al wel vaker, Houdini-acts’ gebeurt en wellicht hopen ze in Scheemda ook op dat scenario.

Zaterdag 3C is wat je noemt een competitie waarin werkelijk van alles gebeurde en nog kan gebeuren. Noordwolde dat zich via een overvol inhaalprogramma in veiligheid weet te spelen. De Heracliden dat een van de slachtoffers werd van het beleid van de KNVB en daardoor opgezadeld werd met veel blessureleed maar nog steeds meedoet om een plaats in de nacompetitie. Middelstum en FC LEO die nog in zwaar weer verkeren waardoor ze nog twee duel vol aan de bak moeten om niet rechtstreeks te degraderen of de nacompetitie te ontlopen. Marum dat nog volop meedoet op twee fronten want de Marumers kunnen nog als tweede eindigen maar kunnen ook nog steeds de derde periode winnen. Dat laatste geldt overigens ook nog voor Eems Boys dat ook nog alle kans heeft om zich te plaatsen voor het toetje van het seizoen. Maar ook Lycurgus doet nog mee op twee fronten zodat we kunnen zeggen dat zaterdag 3C een knotsgekke slotfase van het seizoen tegemoet gaat.