Nieuwsbrief COVS afdeling Groningen en omstreken

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

 Nieuwsbrief COVS afdeling Groningen en Omstreken met nieuws over de jaarvergadering, een spelregelkampioen, en voetballende scheidsrechters.

logo covs

(Extra) financiële jaarvergadering 27 mei in GRC-clubhuis:

De Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 8 april verliep voorspoedig. Kijk voor een verslag op http://www.covsgroningen.nl Helaas konden de financiële stukken 8 april nog niet worden gepresenteerd en besproken. Dit zal daarom gebeuren tijdens een extra (financiële) jaarvergadering, op maandag 27 mei aanstaande in het GRC clubhuis. Aanvang 20.00 uur. Uitsluitend leden zijn hiervoor uitgenodigd. Kijk op onze site voor de agenda: http://www.covsgroningen.nl

Deze hele maand nog trainen, afsluiting met buffet op 30 mei:

De hele maand mei kan er nog worden getraind op het kunstgras van Corpus den Hoorn. Alleen op 9 mei (hemelvaart) is er geen training. De trainingen gaan door tot en met 28 mei. Op donderdag 30 mei sluit de trainingsgroep het seizoen af met een warm en koud buffet in hotel-restaurant Weeva aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Opgeven kan bij Bert Kamstra en Roel Bellinga. Klik hier voor meer informatie: http://www.covsgroningen.nl

De zomertrainingen starten op donderdag 4 juli:

Vanaf die datum kan er in juli en augustus iedere donderdag van 20.00 – 21.00 uur op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn worden getraind. De trainingen op dinsdag worden vanaf september dan weer hervat.

Steun ons voetbalteam en ga mee naar het NK veldvoetbal in Lochem

Op zaterdag 15 juni aanstaande doet ons voetbalteam mee aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor COVS-teams. Het toernooi wordt georganiseerd door COVS Zutphen en wordt gespeeld in Lochem. Onze 22 spelers en begeleiding zullen per bus naar Lochem reizen, zodat ze goed uitgerust aan de sportieve strijd kunnen beginnen. Uiteraard zijn supporters van harte welkom! Voor slechts vijf euro kun je mee met de bus. Vol=vol, dus reageer snel! Kijk ook op onze site: http://www.covsgroningen.nl.

Sam Dröge onbetwiste spelregelkampioen

Sam Dröge werd 8 april gekroond tot winnaar van het Johan Roeders spelregelkampioenschap van onze vereniging. Hij bleef als enige alle rondes foutloos. Op onze site staan overigens alle vragen en antwoorden van het seizoen 2012-2013 + een toelichting: http://www.covsgroningen.nl

Dat Sam onze grootste spelregelkenner is, bewees hij 26 april tijdens de Noordelijke spelregelfinale in Meppel, waar hij zijn individuele titel prolongeerde. Hulde! Ook alle lof voor het team, dat naast Sam uit Marije Deuring, debutant Marc van der Haak en coach Evert IJspeert bestond. Ze eindigden namelijk als tweede. Klik hier voor een verslag: http://www.covsgroningen.nl

Seniorensoos ook 13 mei bijeen

De oudere en oud-leden van de seniorensoos komen maandag 13 mei van 14.00 – 16.00 uur weer bijeen. Zoals gebruikelijk in het GRC-clubgebouw.

Respect: boeiende discussie tijdens inspiratieavond sportplein Groningen

Marc van der Haak, Evert IJspeert en Marcel Bellinga hebben 25 april een workshop over respect en fair play verzorgd tijdens een inspiratieavond voor bestuurders en coaches van Groninger sportclubs. Het leverde een boeiende discussie op met vertegenwoordigers van verschillende sporten. Onze presentatie staat ook online: http://www.covsgroningen.nl Vicevoorzitter Martin Schipper verzorgde 18 april een korte inleiding over het onderwerp tijdens de vergadering van de verenigde voetbalclubs uit de stad Groningen en Haren, de FGA.

Stelling op site: voetbal is gewoon een zomersport

De competitie is bijna afgelopen. En dat terwijl het mooie weer nu aanbreekt. Reden voor de stelling op onze site: voetbal is gewoon een zomersport! Eens? Of niet? Laat het weten door te stemmen op de stelling rechtsonder op de site en licht het eventueel toe: http://www.covsgroningen.nl Kijk ook regelmatig op www.covsgroningen.nl, ‘like’ ons op facebook (www.facebook.com/covsgroningen) en volg ons op twitter.