Dubbel feest voor Futsal Marum!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Hoe mooi kan het zijn dat je in het jaar dat je tien jaar bestaat met zowel je eerste als tweede team kampioen wordt. Dat overkwam Futsal Marum op vrijdag 3 mei 2013 en dat is een prestatie waar met veel waardering over mag worden gesproken. Want datzelfde kunstje, flikten’ de Marumers een jaar geleden ook want ook in 2012 kon er dubbel feest gevierd worden in Marum. Want ook toen waren Futsal Marum 1 en 2 de sterkste in hun competitie.

marumfutsal64638931 134241aDeze maand staat echter bij Futsal Marum ook in het teken van iets totaal anders want de zaalvoetbalvereniging voelt zich ook maatschappelijk betrokken. Om het tienjarig jubileum, dat dit jaar gevierd wordt, extra luister bij te zetten besloot men om een goed doel te omarmen en daar de nodige acties voor op touw te zetten. De stichting, Spieren voor Spieren’ werd uitgekozen en wat op 24 en 25 mei afgesloten zal worden met een zaalvoetbalmarathon die 24 uur gaat duren. De komende weken zal de bezoeker van Puurvoetbalonline daar nog genoeg over lezen want dé voetbalsite die het amateurvoetbal in de provincie Groningen, en ondertussen ook al daarbuiten, promoot, heeft Futsal Marum in de maand mei tot club van de maand gebombardeerd. Dat betekent veel nieuws over de Futsalvereniging die gisteravond in Leek kampioen werd en vervolgens zag dat het tweede team, zonder zelf te spelen, ook nog eens de titel binnenhaalde.

Feest in Marum en dat is ze van harte gegund en de Groene Kathedraal, zoals sporthal de Holten ook wel genoemd wordt, zal gisteravond op zijn grondvesten getrild hebben. En daarom sluit ik graag af met de woorden die René van der Gijp ongetwijfeld zou hebben gezegd als hij dit prachtig nieuws had gehoord: ‘Mooi man, voor die gassies in Marum!’