Futsal Marum maakt kans op dubbel kampioenschap

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Prietpraat

Wordt Futsal Marum voor het tweede opeenvolgende jaar kampioen? Vrijdag 3 mei aanstaande komt er een antwoord op deze vraag als Leekster Eagles A1 om 20.00 uur op bezoek komt in sporthal De Holten. Bij winst of een gelijkspel mag Futsal Marum zich kampioen noemen van de Hoofdklasse I.

marumfutsal64638931 134241aVerliest Futsal Marum, dan wordt er nog gehoopt op puntverlies van concurrent Exstudiantes in de wedstrijd tegen Exstador. Wint Exstudiantes echter, dan volgt er nog een rechtstreeks beslissingsduel tussen Futsal Marum en Exstudiantes op neutraal terrein.

Futsal Marum heeft de kaarten voor het kampioenschap dus in eigen hand. Een bijzondere situatie, omdat Futsal Marum dit seizoen als kampioen van de Eerste klasse B is ingestroomd in de Hoofdklasse I. Een tweede kampioenschap op rij zou een prestatie van formaat zijn. Futsal Marum zou in dat geval promoveren naar de Topklasse en daardoor voor het eerst in haar historie op Landelijk niveau kunnen acteren.

Ook Futsal Marum 2 heeft volop kans op promotie. Wanneer concurrent Roden 1 vrijdag punten verspeelt in de wedstrijd tegen Drs. Vijfje 4, is ook Futsal Marum 2 kampioen. In dat geval promoveert het beloftenteam van Futsal Marum naar de Hoofdklasse, het niveau waar Futsal Marum 1 momenteel speelt. Verspeelt Roden 1 geen punten vrijdag, dan volgt ook hier nog een beslissingswedstrijd tussen Futsal Marum 2 en Roden 1 op neutraal terrein. Voor Futsal Marum 2 is deze situatie net zo bijzonder als die van Futsal Marum 1, ook voor het beloftenteam zou dit een tweede kampioenschap op rij kunnen zijn.

 Waar er dus wederom kans is op een dubbel kampioenschap, is er ook een gerede kans aanwezig dat beide teams aan het einde van de rit met lege handen staan. In dat geval wordt het seizoen afgesloten met een anticlimax, maar kan er toch teruggekeken worden op een fantastisch seizoen voor beide teams. Er is aangetoond dat er in beide selecties behoorlijk wat rek en volop potentie zit voor de toekomst.

 Futsal Marum mikt vrijdag op een volle sporthal De Holten en kan alle steun van supporters, liefhebbers en vrienden gebruiken om in deze laatste competitiewedstrijd het kampioenschap binnen te halen. Het doet hierbij dan ook een oproep om iedereen die Futsal Marum een warm hart toedraagt te bewegen om naar De Holten te komen voor verbale ondersteuning. Vrijdag 3 mei, 20:00 uur sporthal De Holten, be there!