Drie punten kunnen bij vier ploegen voor een feestje zorgen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de vierde klasse C staat Hunsingo aan de vooravond van het kampioenschap in deze klasse. De Winsumers hebben morgen aan een overwinning tegen degradatiekandidaat Leek Rodenburg genoeg om het feest los te laten barsten om het feit te vieren dat Hunsingo volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen.

1367090769NIMG 0715

 Spelmoment uit het duel Gruno-Kloosterburen van 16-09-2012

Foto: Jan Gerdez Zoutkamp

Hunsingo-Leek Rodenburg zal het duel zijn waar, wat betreft de vierde klasse C, vele ogen op gericht zullen zijn. Want eindelijk kunnen de mannen van trainer Egbert Darwinkel dat bereiken waar de Winsumer zondagclub al jaren naar hunkert, het derdeklasserschap. Hunsingo was voor aanvang van het seizoen voor velen de grote favoriet voor de titel en dat is allemaal leuk en aardig, maar dat moet vervolgens wel even waargemaakt worden. Van de tot nu toe gespeelde duels won de koploper er twintig want alleen uit bij nummer twee Siddeburen en in de derby uit bij Bedum werd verloren. Morgen komt Leek Rodenburg op bezoek in Winsum en ook die ploeg heeft nog alle belang bij een goed resultaat. Leek Rodenburg en Tolbert gaan namelijk fuseren en zullen als v.v. TLC graag in de vierde klasse willen uitkomen. Maar om dat doel te bereiken zal een van beide verenigingen wel in de vierde klasse moeten blijven.

Een aantal kilometers noordelijker wordt het duel Kloosterburen-Gruno gespeeld en voor de thuisploeg kan het al bijna niet meer mis gaan wat lijfsbehoud betreft. Tegenstander Gruno heeft andere belangen want een van de verenigingen die op sportpark West End zijn thuishaven heeft doet nog volop mee in de strijd om de tweede periode. En verder kan het ook in de strijd om een vervangende periode nog een rol van betekenis spelen maar om eerlijk te zijn is het winnen van de tweede periode de meest realistische optie. Dan moet Gruno echter wel met drie punten uit Kloosterburen huiswaarts keren en gezien de vorm van de gastheren na de winterstop is dat nog geen uitgemaakte zaak. Daarom twee duels in 4C op het Hogeland die de moeite waard zijn en waar nog eens bijkomend voordeel is dat de belangrijkste Eredivisieduels zaterdagavond al gespeeld zijn.