Revanche voor FC Grootegast en onderdeel drie gangen menu in Stedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 1 september verloor FC Grootegast in de vierde klasse D met 1-0 van OKVC en die nederlaag zal de ploeg van trainer Marcel Poll vandaag in het duel FC Grootegast-OKVC nog wel even recht willen zetten. Want een duidelijk veldoverwicht werd niet in doelpunten omgezet zodat thuisploeg OKVC met een overwinning aan het seizoen begon.

1367042843N404663 360841997361530 1008192011 n

 Trainer Marcel Poll zal met zijn ploeg revanche willen voor de uitnederlaag tegen OKVC

Sindsdien ging het met FC Grootegast een stuk beter dan met OKVC dat door het seizoen een enorme waslijst aan blessures kreeg te verwerken. Een groot aantal knieblessures, dat de ploeg van trainer Jur Smit het hele jaar parten speelden zorgden er mede voor dat de Oldehove Kommerzijl Voetbal Club onderaan in de vierde klasse bivakkeert en nog niet zeker is van klasse behoud. Met nog vier speelronden te gaan staat OKVC op een 11e plaats en dat zou betekenen dat als de withemden geen twee plaatsen stijgen op de ranglijst de kans groot is dat er nog een nacompetitie aan zit te komen. In FC Grootegast treft het vandaag echter een tegenstander die nog zicht heeft op een periodetitel dus zal het geen gemakkelijke klus worden voor de equipe van Jur Smit om de drie punten mee naar Oldehove te nemen.

In de vijfde klasse E staat met het duel Stedum-Pelikaan S een, lekkere’ wedstrijd op het programma want met Pelikaan S komt nummer twee van de ranglijst in Stedum op bezoek. De bezoekers hebben uit 23 duels 47 punten bij elkaar gevoetbald en Stedum heeft 46 punten uit tweeëntwintig duels behaald. Winst is dus datgene wat voor beide teams telt als men de nacompetitie via een vervangende periode of de tweede periode wil bereiken. Het zal, althans dat is de verwachting van enkelen een stevig duel worden in Stedum waar het duel dat om 14.30 uur begint als de tweede gang van het, voetbalmenu’ van deze zaterdagmiddag mag worden gezien. Want in Stedum worden er vanmiddag maar liefst drie seniorenduels achter elkaar afgewerkt.