Scheve verhoudingen zorgen voor veel strijd in ,Ommelander' derby.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar het in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal wel bekend is wie er kampioen gaat worden is de spanning onderaan de ranglijst nog te snijden. Want doordat Noordwolde nog zes wedstrijden moet spelen tenopzichte van bijvoorbeeld Opende dat er nog maar drie hoeft af te werken is er eigenlijk in 3C geen touw aan vast te knopen.

1366894977NSTAN

 Stan Buikema, hier in actie tegen Middelstum, moet het zaterdag met FC LEO opnemen tegen Noordwolde 

Velen wezen de laatste weken met een beschuldigend vingertje naar Noordwolde dat door een groot aantal afkeuringen in april en mei nog een reeks aan wedstrijden moet inhalen. Zo links en rechts viel het woord competitievervalsing en inderdaad daar had iedereen wel een beetje gelijk in maar waar Noordwolde zelf bitter weinig aan kon doen. Want als een door de gemeente aangestelde consul de velden afkeurt kun je roepen wat je wilt, maar dan wordt er niet gevoetbald. Sinds ik voor de Ommelander Courant met grote regelmaat op de Noord-Groninger velden kom is het nooit anders geweest dan dat er in Noordwolde op een of meerdere koude dinsdagavonden in april ingehaald moest worden. Dat zoiets bij de concurrentie wrevel oproept zal ongetwijfeld zo zijn maar persoonlijk denk ik dat de schuld elders ligt want in mijn beleving had de KNVB daar ook een rol in kunnen spelen en ook denk ik dat het veld ook in Noordwolde weleens te snel is afgekeurd, en wat meerdere verenigingen de laatste maanden hebben ondervonden.

Maar door de scheefgroei in de competitie staat zaterdag het duel FC LEO-Noordwolde op het programma en waarbij beide teams 24 punten hebben. Alleen had FC LEO daar twee duels meer voor nodig dan opponent Noordwolde dat na het duel in Leens nog vijf duels moet afwerken tegen de Leensters drie. Dat betekent dat de druk bij de thuisploeg ligt in een slotfase van het seizoen wat al veel gevraagd heeft van de jonge equipe van trainer Jan Jaap Zijlstra. Noordwolde weet dat het bij een gelijkspel nog alle kansen heeft om de thuisploeg voor te blijven en dat het zich bij winst al bijna zeker volgend seizoen ook derde klasser mag noemen. Het voordeel voor de thuisclub is dat het de laatste vier duels niet meer verloren heeft en we mogen spreken van dat FC LEO de stijgende lijn te pakken heeft. Of dat voldoende zal zijn om de drie punten in eigen huis te houden moet nog blijken maar een spannende ,Ommelander’ derby gaat het zeker worden.