Drie punten in Bedum en 1 punt genoeg voor Groen Geel op ,Corponellö'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar de zondagvoetballers vanavond nog in actie komen staan er voor het zaterdagvoetbal over twee dagen weer de nodige cruciale wedstrijden op het programma. Puurvoetbalonline ligt er ook nu weer wat duels uit die volgens ons het bezoeken meer dan waard zijn.

1366886185N20121118145253 2e8ad34f me

 CVVB,hier in actie tegen Trynwalden, nog drie punten nodid voor klassebehoud.

Foto: Duut Knol

Zo staat er zaterdagmiddag het duel CVVB-Noordscheschut op het programma en dat is voor het team van trainer Hans van der Ploeg het negende duel in 29 dagen. Een onwijs zwaar programma waar CVVB ook zijn onvrede richting de KNVB heeft uitgesproken maar waar het dit seizoen maar weinig mee opschiet. De Bedumers staan op dit moment op een zevende plaats en hebben als doelstelling dat het minimaal op een zesde plaats wil eindigen. Dat kan nog steeds want de achterstand op nummer zes Buitenpost bedraagt op dit moment 1 punt met een wedstrijd minder gespeeld dan de Friezen. Bij winst op Noordscheschut zal CVVB daardoor van plaats ruilen met Buitenpost maar zal het zich ook definities veilig hebben gespeeld want dan zal eindelijk het verschil groot genoeg zijn richting de ploegen die nog in de degradatiezone bivakkeren. Een belangrijk duel dus in Bedum waar de eventueel behaalde drie punten ongetwijfeld even stevig gevierd gaan worden hoewel men weet dat Noordscheschut de laatste weken ook aardig aan het puntjes sprokkelen is.

In de derde klasse C zijn natuurlijk alle ogen gericht op, Corponello’ waar Groen Geel in het duel tegen buurman Gronitas aan een punt genoeg heeft om de titel binnen te halen. Groen Geel was voor velen de gedoodverfde favoriet en heeft dat uiteindelijk ook waargemaakt omdat de concurrentie, De Heracliden, Lycurgus en Marum na de winterstop de nodige punten verloren. Een ruime marge voor het team van trainer Neal Haan die graag nog een paar stappen hogerop wil maken met zijn ploeg en wat inderdaad zo maar kan gebeuren. Want Groen Geel zit de laatste jaren aardig in de lift door zowel in het seizoen 2010-2011 als in 2011-2012 kampioen te worden en wat dus zoals gezegd ook dit seizoen bijna niet meer fout kan gaan.