Een kraker op een complex met historie in Winschoten en nog zes punten in Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De donderdag is de dag dat het zondagvoetbal zijn inhaalduels speelt en in de 3e klasse C staat er dan een echte kraker op het op het programma.

1366825880Nwvv1

 WVV de trotse koploper in 3C    Foto: Lammert Doddema

Op het programma staat namelijk het duel WVV-ZNC wat de nummers een en twee in deze klasse zijn. De Zuidbroek Noord Broek Combinatie promoveerde na het seizoen 2011-2012 naar de derde klasse en doet nu dus een gooi naar de titel in een klasse hoger en dat mag als een prestatie van formaat gezien worden. Lang heeft de ploeg van trainer Jan Rozema op de eerste positie gestaan maar na de winterstop verloor ZNC de koppositie aan WVV. De Winschotenaren lieten bijna geen steek meer vallen en speelden van hun laatste tien duels maar een keer gelijk en dat was vorige week zondag tegen Helpman.

Mede daardoor gaat WVV nu met 48 punten uit 21 duels aan de leiding met op een achterstand van drie punten ZNC dat donderdagavond dus absoluut niet mag verliezen in Winschoten. Want verlies tegen WVV betekent, met na het duel van morgenavond nog vier wedstrijden te gaan dat het gat zes punten zal bedragen. Gezien de vorm van WVV na de winterstop mag duidelijk zijn dat het dan een lastig verhaal voor ZNC dat normaal gesproken wel in de nacompetitie zal mogen uitkomen als het bereiken van het kampioenschap er niet meer in mocht zitten. Maar een mooi affiche voor de voetballiefhebbers in Oost-Groningen op sportpark WVV, waar grote voetballers als Klaas Nuninga, Jan Mulder en Arie Haan zijn opgegroeid. Daar zal de kraker in 3C om 19.00 beginnen en staat onder leiding van scheidsrechter Spieard.

In de vierde klasse C worden er een drietal inhaalduels gespeeld en de meest in het oog springende is daar Hunsingo-FVV. De Winsumers hebben nog twee zeges nodig om kampioen te worden en hopen dat een zege tegen FVV er voor kan zorgen dat er zondag gefeest kan worden in Winsum als Leek Rodenburg op bezoek komt.

Maar zover is het natuurlijk nog niet want eerst FVV en een paar dagen later Leek Rodenburg heeft de punten nog hard nodig om uit de degradatiezone te komen. FVV staat 21 punten uit eenentwintig duels op dit moment op een, veilige’ tiende plaats maar kan zich geen grappen en grollen veroorloven tenopzichte van Leek Rodenburg, Harkstede en ook nog Tolbert die als het enigszins kan rechtstreekse degradatie willen voorkomen.

Aan al deze perikelen zal de equipe van Egbert Darwinkel echter geen boodschap aan hebben want Hunsingo hunkert al een paar jaar naar een plaats in de derde klasse en is daar de laatste jaren bijna nog nooit zo dicht bij geweest als dit seizoen en wat voor Egbert Darwinkel een prachtige bekroning op zijn periode bij Hunsingo zou zijn.