Een mooie derby en misschien kan vanmiddag de bierkraan open

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een mooie derby in zaterdag 1E waar op Coendersborg het duel Oranje Nassau-PKC’83 op het programma staat.

1366448314NJAN 0241

 Een veel voorkomend beeld van het Omlandia van dit seizoen

Een wedstrijd met grote belangen want PKC deed dinsdagavond in Winsum uitstekende zaken door kampioenskandidaat Viboa met 5-1 te verslaan. Een duidelijke zege en waar volgens Marcel Pannekoek helemaal niets op af te dingen was. ‘PKC was duidelijk beter en de overwinning was gewoon zeer verdiend. Het is een ploeg waar spelers in rondlopen die stuk voor stuk goed kunnen voetballen maar die dat dit seizoen te weinig hebben laten zien. Maar nu het richting de slotfase van het seizoen gaat komen ze aardig op stoom moet ik zeggen.’ PKC zal bij winst op gelijke hoogte komen met Oranje Nassau dat dinsdagavond op de valreep nog een puntje mee uit Bedum nam door een 1-1 gelijkspel.

Dan staan beide verenigingen op plaats vier en moeten ze nog een hindernis nemen om voor een vervangende periode in aanmerking te komen omdat Viboa de eerste en zoals het er nu naar uitziet Drachster Boys de tweede periodetitel gaat winnen. Drachster Boys en Viboa bepalen ook wie er kampioen gaat worden in 1E wat het in ieder geval duidelijk dat de nummer drie positie voor een nacompetitie-toetje gaat zorgen.

De bierkraan kan na het duel Omlandia-ONR los als de Ten Boersters hun duel winnend afsluiten en Drenthina tegen De Weide zo vriendelijk is om minimaal gelijk te spelen. Zo simpel is het verhaal en dat is ook wat men in Ten Boer graag wil. De titel in een thuiswedstrijd binnenhalen. Een straatlengte ligt de ploeg van Casper Goedkoop voor op de concurrentie en iedereen weet, het is nog een kwestie van tijd dat Omlandia zich weer eerste klasser mag noemen.