Omlandia op drempel van kampioenschap

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Omlandia kon zaterdag een lastige middag verwachten op bezoek bij subtopper CSVH, en dat werd het ook. Alleen in de eerste helft    welteverstaan, want in de 2e helft maakte Omlandia korte metten met de ploeg    uit Hoogkerk en pakte het uiteindelijk een 0-5 zege. Door deze winstpartij    en het midweekse puntverlies van naaste concurrent Drenthina, kan Omlandia  zaterdag bij winst op ONR èn bij nieuw puntverlies van Drenthina bij De Weide, de titel pakken in de 2e Klasse J.

OmlandiaA

Op bezoek bij CSVH konden Casper Goedkoop en Simon Schuil jr. niet beschikken    over de geblesseerden Jeroen Dijkhuizen, Bert Zwart en de geschorste Peter    Wassing. Bram Betsema, John Rijzenga en Henk van der Wolde vulden deze    posities echter probleemloos in en moesten hiermee voorkomen dat Omlandia,    net als een week eerder tegen The Knickerbockers, wederom tegen averij    aanliep. CSVH begon ook ietwat gehavend, aangezien ze het onder meer zonder    topscorer Johan Honebeek en verdediger Kees Pranger moesten doen. De    Hoogkerkers doen echter nog mee voor de bovenste plaatsen en een zege op    Omlandia was dan ook meer dan welkom. Dat CSVH er dan ook volledig voor    ging, straalde er meer vanaf dan dat Ten Boerster aspiraties. Op het    kunstgrasveld (het hoofdveld was door de regenval afgekeurd) kwam de    thuisploeg dan ook iets beter uit de voeten in de beginfase. Vooral CSVH’er    Enrico Wardenier kreeg enkele opgelegde kansen om te score te openen, maar    faalde steeds in de afronding. Omlandia was op haar beurt iets bescheidener    qua kansen creëren, maar zag Bram Betsema misschien de grootste kans uit de    eerste helft missen. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met 0-0, in de    wetenschap dat CSVH ook nog een goal afgekeurd zag worden.

Herboren

Als herboren kwam Omlandia uit de kleedkamers, want na amper een minuut    gespeeld te hebben in het tweede bedrijf, was het wie anders dan Jeroen Haan    die Omlandia aan de leiding zette in Hoogkerk. Een opsteker die Omlandia    goed kon gebruiken, want de ploeg van Goedkoop en Schuil jr. neemt het    initiatief in de wedstrijd over van de thuisploeg en ziet dit na dik een uur    beloond worden met de 0-2.. Na een afgeslagen corner zet doelpuntenmaker    Haan de bal scherp voor en kopt aanvoerder Martin Oudman Omlandia’s tweede    treffer binnen. CSVH raakt de grip op het duel enigszins kwijt en moet    lijdzaam toezien hoe Omlandia de ene na andere aanval opzet. Nadat Iven    Nienhuis een grote mogelijkheid op de 3-0 mist, is het na 83 minuten wel    weer raak, wanneer weer Martin Oudman raak schiet. Ditmaal na een rebound    van invaller René Kamphuis. De routinier (38 jaar) tilt de score amper een    minuut zelfs naar 4-0, nadat hij een individuele actie zelf doeltreffend    afrondt. De druiven worden voor CSVH helemaal zuur wanneer Jeroen Haan ook    in de blessuretijd nog het net weet te vinden en daarmee de eindstand op 0-5    bepaalt. ,,De eerste helft waren we nog een beetje zoekende en daar    profiteerde CSVH goed van door het zetten van druk op de juiste momenten.    Dat pakten we in de tweede helft beter op, waarna we genadeloos toesloegen    en profiteerden van de ruimte die zij weggaven’’, aldus assistent-trainer Simon Schuil jr. na afloop. 

Opgeschort

Met de zege bij CSVH herstelde Omlandia zich prima van de zeperd tegen The Knickerbockers en komt het kampioenschap in 2J weer een stukje dichterbij.Terwijl de spelers van Omlandia afgelopen dinsdag braaf hun training    afwerkten, kwamen ze er bij terugkomst in de kleedkamers zelfs achter dat naaste concurrent Drenthina punten had laten liggen in de midweekse inhaalwedstrijd in Roden bij ONR (1-1). Hierdoor kan de titel nog sneller    behaald worden dan gedacht, want door dit puntverlies kan Omlandia aanstaande zaterdag al kampioen worden. Omlandia zal dan zelf de thuiswedstrijd tegen ONR moeten winnen en Drenthina zal punten moeten    verspelen bij De Weide. Hierbij is een gelijkspel al genoeg. Voorzitter Wim Bathoorn blikte alvast vooruit naar wat een mooie zaterdag kan worden voor    Omlandia. ,,We gingen de laatste tijd als een trein, maar na de nederlaag    tegen The Knickerbockers dachten we toch dat de festiviteiten toch eerst opgeschort konden worden. Door het puntverlies van Drenthina bij ONR, kan het aanstaande zaterdag plots toch ineens een groot feest worden hier. Daar    had ik eerlijk gezegd niet meteen op gerekend, maar we zullen deze week eens    goed bij elkaar gaan zitten om een plan op te stellen voor de scenario’s die zaterdag van toepassing kunnen zijn. Daarnaast kan ons tweede elftal zaterdag bij Harkemase Boys een periodetitel pakken en ook dat zou een    prestatie van formaat zijn. Het zou dus zomaar een hele mooie zaterdag kunnen worden.’’

Goede voorbeeld

Voordat de hoofdmacht van Omlandia zich kampioen van 2J mag noemen, is het niet alleen afhankelijk van De Weide – Drenthina, maar zal het uiteraard  eerst zelf haar wedstrijd tegen ONR in winst moeten omzetten.    Assistent-trainer Simon Schuil jr. blikt ook alvast hierop vooruit: ,,Het klinkt heel erg cliché, maar we hebben er niets aan als we ons half op onze eigen wedstrijd focussen en ondertussen nieuwsgierig zijn naar de    tussenstand in Hoogeveen. Daarom zal de volledige concentratie voor ons eerst liggen bij het verslaan van ONR. En hoe eerder dit duel beslist is,hoe sneller we ook over onze schouder kunnen kijken hoe Drenthina ervoor    staat. Maar ik en Casper Goedkoop hebben er alle vertrouwen in dat onze ploeg weet waar de prioriteit eerst ligt, het verslaan van ONR.’’ De ploeg uit Roden gaf De Weide met het oog op komende zaterdag al het goede    voorbeeld door de Emmenaren dinsdagavond in eigen huis op 1-1 te houden.Daar kwam Drenthina misschien nog goed mee weg, aangezien het door een rode    kaart een aardig gedeelte van de wedstrijd met een man minder speelde. ONR  is dit seizoen een uiterst wisselvallige ploeg. Het jonge team van scheidend    trainer Martin Koops (volgend jaar VV Haren) snoepte al puntjes af van    menige hoogvliegers, maar ging ook al onderuit tegen diverse laagvliegers. De plek in de middenmoot is dan ook niet geheel verrassend. De topscorer van    de ploeg is jeugdproduct Tim van der Meulen met elf treffers, maar door    blessureperikelen is het nog onzeker of hij komende zaterdag ook in Ten Boer    tussen de lijnen staat. Dat geldt vanwege dezelfde reden ook voor Mitchel Schievels, die afgelopen weekend nog wel tweemaal tot scoren kwam in de 4-2    gewonnen thuiswedstrijd tegen De Weide. In Roden had Omlandia eerder dit seizoen weinig moeite met ONR en werden de oranjehemden door een hattrick van Jeroen Haan en twee goals van Iven Nienhuis met 1-5 verslagen.

Staartje

Omlandia ziet Jeroen Dijkhuizen en Bert Zwart weer van hun blessures  terugkeren bij de selectie, die vrijwel helemaal fit is voor het duel met    ONR. Omdat er bij De Weide-Drenthina om 15:00 uur zal worden afgetrapt, is    de aftrap bij Omlandia – ONR ook naar 15:00 uur uitgesteld. Uiteraard hoopt Omlandia dat er een boel publiek af zal komen op het duel, dat bij een gunstig resultaat in Hoogeveen nog een gezellig staartje zal krijgen in de kantine. Wordt ongetwijfeld vervolgd. De artbitrale leiding zal zaterdag in handen liggen van de heer Walters.