Een wedstrijd met een verhaal en een derby waar misschien een einde aankomt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De donderdagavond is de avond dat er door de zondagvoetballers ingehaald moet worden en zo worden morgen,donderdag 18 april, de afgelaste dues van 24 februari gespeeld. . Op 24 februari was er namelijk door de KNVB een volledig programma vastgesteld want de weersverwachtingen waren gunstig. Sneeuw en matige vorst hoefden volgens de bond geen belemmering zijn want dat waren echt omstandigheden waarbij de toeschouwers met duizenden tegelijk naar de amateurcomplexen zouden stromen.

1366214992NDSC08863

 Voor Benjamin van Aurich zijn eerste maar ook zijn laatste Leek Rodenburg-Tolbert?

Helaas gooiden de winterse omstandigheden op grote schaal roet in het eten maar dat gold niet voor het duel Usquert-GVB. In Usquert kon gewoon gevoetbald worden want de consul in Usquert had rond 11 uur geconstateerd dat het veld er goed bespeelbaar bijlag. Daarom vertrok die zondag rond 13.00 uur naar Usquert hoewel ik wel wist, je rijdt voor Jan met de korte achternaam naar het pittoreske Usquert. Bij aankomst werd het al snel duidelijk, op het ondertussen wit wordende hoofdveld van Usquert kon absoluut niet gespeeld worden al dachten trainer René de Vries en de consul daar anders over. De wedstrijd werd echter alsnog afgelast en waardoor GVB morgenavond nog een keer naar Usquert mag komen om tegen de plaatselijke hoofdmacht aan te treden. Een voordeel heeft de ploeg van trainer Sjoerd Visser wel, het gaat voorlopig niet vriezen of sneeuwen zodat ze niet weer voor…… naar Usquert komen.

Als we over een derby praten dan mogen we stellen dat Leek Rodenburg-Tolbert, of andersom, een echte is. De komende weken zal de beslissing vallen of de twee clubs in de toekomst als TLC verder gaan maar de verwachting is dat uiteindelijk wel het resultaat van de stemmingen zal zijn. Daarom is de verwachting dat Leek Rodenburg- Tolbert de laatste derby zal zijn die in de geschiedenisboeken van beide clubs zal verdwijnen. Dat moet voor de voetballiefhebbers uit het Westerkwartier en omstreken reden genoeg zijn om morgen naar Sportpark Rodenburg te komen voor waarschijnlijk de laatste derby tussen Leek Rodenburg en Tolbert.