Twee brokken voetbalhistorie en even ,doortrappen'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dinsdagavond staat er in Appingedam een wedstrijd op het programma tussen twee clubs met een geweldige historie in het Noordelijk amateurvoetbal. De wedstrijd Appingedam-Be Quick zal dinsdagavond geen honderden toeschouwers naar het Burg. Wellemansportpark trekken want daar is het niveau(vierde klasse zaterdag) waar beide teams op dit moment op acteren te laag voor, al gaat dat in het geval van Be Quick om de zaterdagafdeling.

1366050668NIMG 3356

 De Fivel en Be Quick komen dinsdag beide in actie

Appingedam is de trotse koploper in 4D en is voor velen de gedoodverfde kampioen die in het thuisduel tegen Be Quick na negentig minuten normaal als winnaar van het veld moet stappen. Be Quick speelt namelijk een vrij anonieme rol in de vierde klasse en kende direct na de winterstop ook nog het nodige, gedoe’ wat een plotselinge trainerswissel met zich meebrengt. Kortom voor Esserbergbewoners is het wat dat betreft wel een bewogen seizoen geworden maar wat ze liever op het sportieve vlak hadden gezien.

In Roodeschool staat er dinsdagavond met Corenos- De Fivel ook een mooi duel op het programma. De afstand tussen Roodeschool en Zeerijp is volgens routeplanner en dat betekent, even hard doortrappen en je bent er. Kortom een derby mag dit duel genoemd worden.

Bij winst voor de thuisploeg is het zo goed als zeker dat Corenos ook volgend in de vierde klasse uitkomt maar ook De Fivel zal vol voor de winst gaan. De, Riepsters’ zijn namelijk nog steeds in de race voor het kampioenschap want de voorsprong van Appingedam bedraagt met nog zes wedstrijden te spelen maar vier punten en is er nog van alles mogelijk maar moet De Fivel niets vertelde trainer Ronald Vermeulen deze week nog. ‘We draaien een fantastisch seizoen en hebben al een periodetitel op zak dus we zijn verzekert van de nacompetitie dus wat dat betreft, wie doet ons wat. Natuurlijk gaan we voor het hoogste maar bij ons is het credo, niets moet alles mag.”