Een trotse trainer en voetbal is maar bijzaak

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Deze week worden er weer de nodige inhaalduels afgewerkt en wat het zaterdagvoetbal betreft is de dinsdagavond tot speelavond gekozen. In 2J staat er een, Gronings’ duel op het programma en dat is SC Loppersum- SC Scheemda.

loppersum20zfc20loppersums20twee20een

 Loppersum hier in actie in het thuisduel tegen ZFC Zuidlaren  foto: Herman Spier Bedum

De Lopsters draaien ook dit seizoen weer prima mee in de tweede klasse en waar SC Scheemda het als debutant een stuk lastiger heeft. De ploeg van trainer Cor Grozema vindt zich namelijk terug op de laatste plaats in een competitie die door een verschil in gespeelde wedstrijden redelijk vertekend is. Daarom zal een zege in Loppersum de oost-Groningers goed van pas komen maar daar zullen trainer Jaap Danhof en zijn selectie niet aan willen meewerken. Jaap Danhof is al jarenlang aan Loppersum verbonden en heel soms spreek ik hem als hij op mijn, lijstje’ met belverslagen staat. Want doordat veel collega-freelancers in de buurt van Loppersum wonen kom er eigenlijk nooit voor een verslag voor de OC. Deze keer stond de trainer van Loppersum echter op mijn lijstje voor een verslagje van het duel Zuidlaren-Loppersum. De Lopsters verloren dat duel maar daar waren genoeg reden voor te bedenken waarom of het zaterdag niet lukte bij Loppersum. Maar wat ik eigenlijk nog veel mooier vond was dat bij alles wat Jaap zei de trots doorklonk als hij het over zijn selectie en club had. Mooie woorden die blijk gaven van realiteitszin van een trainer die begrijpt dat er meer is dan winnen en verliezen omdat je nu eenmaal moet werken met de middelen die je hebt. Dinsdagavond zal Loppersum er weer staan en zal Jaap Danhof niet schromen om weer een jeugdig talent op te stellen tegen Scheemda. Gewoon omdat het kan en het door een smalle selectie misschien ook wel moet en waarbij men in Loppersum wel ziet waar het schip strandt.

Ook in de derde klasse C wordt er ingehaald en een van de te spelen wedstrijden is Marum-De Heracliden. Op, De Holten staat er dinsdagavond twee teams tegenover elkaar die beide de punten goed kunnen gebruiken want zowel Marum als De Heracliden doet bovenin mee waarbij de Marumers voor dit seizoen een duidelijker ambitie richting de 2e klasse uitspraken dan de, Meisters’. Vanmiddag, maandag 15 april, kwam ik bij toeval De Heracliden-trainer Jeroen de Munck nog even tegen. We spraken even over de laatste twee duels van zijn ploeg, die beide verloren gingen. Veel afwezigen bij De Heracliden vertelde Jeroen waarbij de geblesseerden geen tijd krijgen om te herstellen dankzij het geweldig, meedenken’ van de KNVB. Jeroen had echter ook ander nieuws en dat was veel leuker om te horen en wat ons beide deed beseffen, voetbal is maar een van de bijzaken in het leven.