Oud-doelman Ezinge debuteert in 1e elftal v.v. Leeuwarden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De een zijn dood is het ander zijn brood is een spreekwoord dat ouder is dan onze kindervriend uit Spanje die tot grote vreugde van burgemeester Peter Rehwinkel naar Groningen komt. Maar dat laatste zal de oud-doelman van Ezinge, Dirk Johan Ritzema, een vreugde wezen.

1365881883N321709 254748671240771 657650543 o

 Dirk Johan Ritzema hier nog in actie voor Ezinge

Dirk Johan Ritzema, die jarenlang bij het eerste elftal van Ezinge onder de lat stond, verhuisde in 2011 naar Leeuwarden maar besloot het seizoen in Ezinge af te maken. Daarna zou hij in Leeuwarden een vereniging zoeken maar gesprekken met een paar verenigingen in de Friese hoofdstad leidde er niet toe dat, DJ’ zijn kwaliteiten als doelman bij een van de clubs uit Leeuwarden kon laten zien.

Een regelrechte blunder zal hij het zelf niet noemen maar ik doe dat wel want ik denk dat er een paar trainers zijn geweest die aardig hebben liggen slapen in Ljouwert. Maar een trainer zag het wel in de met veel kwaliteiten gezegende Dirk Johan Ritzema zitten en dat was Wim de Ron, die zelf een groot aantal jaren bij Cambuur heeft gespeeld.

De oud-doelman van Ezinge ziet de samenwerking met De Ron ook helemaal zitten want Wim de Ron zal ook volgend seizoen zijn trainer zijn als de Dirk Johan onderdeel uitmaakt van de eerste selectie van Leovardia, dat voortkomt uit een fusie tussen v.v. Leeuwarden en v.v. Rood Geel.

‘Daar kan ik mij al erg op verheugen want ik kan nog veel van De Ron leren en waar het dan allemaal eindigt zien we dan wel weer maar ik ga met alles wat ik heb voor een plaats onder de lat bij het eerste elftal, aldus een dolblije Dirk Johan Ritzema die na maanden van inactiviteit de draad nu eindelijk weer mag oppakken.