Spanning op ,De Holten in Marum en ,ons kent ons' in Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat zijn de, krakers’ is de rubriek waarin Puurvoetbalonline er een aantal wedstrijden uit zal lichten die op papier wel een aardig affiche zijn. Dat gaan we echter even in een iets andere vorm gieten want Puurvoetbalonline zal proberen een van de betrokkenen die bij de door ons gekozen, kraker’ aanwezig is ook even aan het woord te laten. Het is geen brandalarm als dat niet gebeurt maar het maakt deze rubriek wel leuker.

1365764982Nleo gronitas

 Weet Rowan Rozema, hier aan de bal tegen Gronitas, ook te scoren tegen SV Marum?

In de derde klasse C hoeven we niet lang na te denken wat daar het topduel os want zonder de andere duels tekort te doen, zo ik als voetballiefhebber naar Marum gaan. Daar wordt het duel SV Marum-FC LEO gespeeld en beide team hebben de punten bitterhard nodig. Niks geneuzel van, we gaan voor een punt want daar hebben de gastheren en de bezoekers uit Leens namelijk helemaal niets aan.

Willen de Marumers niet verder achterop raken dan moeten de punten op sportpark, De Holten’ blijven maar dat van de drie punten geldt ook voor de ploeg uit Leens. Dat weet nog maar twee teams onder zich en moeten dus snel een paar, driepunters’ halen om zich uit de degradatiezone te voetballen.

Gelukkig voor FC LEO-trainer Jan Jaap Zijlstra is goalgetter Rowan Rozema weer terug van een knieblessure en de spits vierde zijn rentree vorige week met twee goals tegen Gronitas. Duidelijk verschillende belangen, promoveren of handhaven, waar beide teams de drie punten bitterhard voor nodig zijn zal voor strijd op, De Holten’ zorgen.

Godlinze-Appingedam is in 4D het duel met een pikant tintje want het, ons-kent-ons’ gevoel is groot bij dit duel met een trainer, Peter Ernst, dat in Appingedam woont. Godlinze zorgde verder voor een daverende stunt door De Fivel in Zeerijp op een 4-1 nederlaag te trakteren en waarbij Danny de Vries vier keer scoorde. De ploeg van Gerard Zeeman en Jan Medema is daarom gewaarschuwd en zal zich nog geen grapjes kunnen veroorloven omdat het met nog zeven duels te gaan wel een voorsprong van zes punten heeft op De Fivel maar dat nog geen garantie op succes betekent.