PKC'83 en VEV'67 moeten winnen en Omlandia treft Grutte Pier en Hone..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat zijn de, krakers’ is de rubriek waarin Puurvoetbalonline er een aantal wedstrijden uit zal lichten die op papier wel een aardig affiche zijn. Dat gaan we echter even in een iets andere vorm gieten want Puurvoetbalonline zal proberen een van de betrokkenen die bij de door ons gekozen, kraker’ aanwezig is ook even aan het woord te laten. Het is geen brandalarm als dat niet gebeurt maar het maakt deze rubriek wel leuker.

1365777636NJAN 0081

 Omlandia, hier in de verdrukking tegen The Knickerbockers, gaat op bezoek in Hoogkerk

Foto: Ursula Sennema

Als de ene ploeg uit de laatste zes duels vijf punten bij elkaar gesprokkeld heeft en de andere dat zelfde aantal uit acht duels dan is de conclusie gerechtvaardigd dat het duel PKC-VEV’67 er een is tussen twee teams die niet in vorm zijn. De thuisclub zou via een goede serie nog wat richting een vervangende periode kunnen doen maar dat mag de Peizerweg de Kring Combinatie vanaf nu geen steekje meer laten vallen. Maar ook voor tegenstander VEV’67 geldt er zaterdagmiddag maar een ding en dat zijn dat de drie punten mee naar Leek moeten. Elftalleider Johan Sap gaf het enkele weken al aan, we moeten punten gaan pakken want de teams die onder ons op de ranglijst staan gaan ook opeens zich opeens roeren. De elftalleider had het inderdaad goed gezien want de ploegen in degradatiegevaar zijn plotseling volop in beweging om te proberen aansluiting met de onderkant van de middenmoot te vinden. Daarom is PKC-VEV’67 de kraker in de eerste klasse E met twee ploegen die alleen maar gebaat zijn bij drie punten.

Aan de rand van de stad Groningen staat er ook een, kraker’ op het programma want in Hoogkerk zijn, Grutte Pier’(Enrico Wardenier) en, Hone’ (Johan Honebeek) er samen met hun teamgenoten van CSVH er helemaal klaar voor om koploper Omlandia een tweede achtereenvolgende nederlaag te bezorgen. De ploeg uit Ten Boer gaat riant aan de leiding in 2J en stevent, ondanks de nederlaag van vorige week tegen the Knickerbockers, met volle kracht op de titel af. Maar CSVH zit in na de winterstop in een prima ritme en zal dat graag vast willen houden. In de derde periode, waar dit overigens geen duel uit is staat de zaterdagvereniging uit Hoogkerk er prima voor en dan is het voor het zelfvertrouwen altijd lekker als je onderweg tegen de koploper ook nog eens een goed resultaat boekt.

, Hone’ en, Grutte Pier’ tegen Jeroen Haan, die er in zijn eentje al 26 goals in heeft liggen is een mooi detail die een bezoek aan CSVH-Omlandia zeker de moeite waard maakt. Want zo vertelde Enrico Wardenier deze week nog, Omlandia is te verslaan en wij zijn helemaal compleet dus hebben wij zeker kansen tegen een overigens prima voetballende tegenstander.”