Omlandia gaat na off-day weer voor winst in Hoogkerk

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Het ging de laatste weken allemaal erg gemakkelijk voor Omlandia. Terwijl de concurrentie punt na punt morste,bleven de Ten Boersters zege op zege stapelen en leek de titel iedere week dichterbij te komen. The Knickerbockers maakte afgelopen zaterdag een einde aan de zegereeks van zeven Omlandia-duels en bracht de Ten Boersters sinds het openingsduel van de competitie (0-2 tegen Zuidlaren) weer eens een nederlaag toe. Op bezoek bij subtopper CSVH zal Omlandia zaterdag willen laten zien dat deze nederlaag een incident betrof.

 OmlandiaA

‘Al hadden we nog een uur gevoetbald, we waren er vandaag waarschijnlijk toch niet in geslaagd om tot scoren te komen’, zo typeerde assistent-trainer Simon Schuil jr. de zeldzame nederlaag die Omlandia opliep tegen The Knickerbockers. Een collectieve off-day was dan ook het woord dat vooral de ronde deed in de kantine van Omlandia, na afloop van de wedstrijd. The Knickerbockers nam al in de tweede minuut van de wedstrijd de leiding in Ten Boer, toen Nick de Keijser na een snelle counter het eindstation was voor de goal van Devon Harmsma. Hiervoor had Omlandia zelfs al een dot van een kans gekregen om zelf op voorsprong te komen, maar Jeroen Haan had het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Na ruim negentig minuten spelen bleek dat die vroege kans van Haan meteen de grootste van Omlandia was geweest in de hele wedstrijd. De echte spirit ontbrak deze middag bij de withemden, waardoor er ook geen grote kansen werden gecreëerd. En daar heerste langs de lijn de nodige verbazing over, omdat Omlandia normaliter niet alleen veelvuldig tot scoren komt, maar ook veel kansen weet te creëren. Niettemin viel er ook eer ten deel aan de stadjers, dat de zaken goed op orde hadden en veel energie in de wedstrijd staken.

Kon Omlandia bij de eerste nederlaag van het seizoen - die al op de allereerste speeldag plaatsvond tegen ZFC Zuidlaren (0-2) - nog verwijzen naar het feit dat er met een gemankeerde basisploeg werd aangetreden, dat was tegen The Knickerbockers niet echt het geval. Wel ontbraken Jeroen Dijkhuizen (kuitblessure) en Bram Betsema in de basisopstelling, maar de afwezigheid van dit tweetal kan normaal gesproken aardig worden opgevangen door overige selectiespelers. Gelukkig is Betsema er komend weekend wel weer bij. Dijkhuizen moet met zijn kuitblessure echter nog wel pas op de plaats maken en mist ook het aankomende duel bij CSVH, net als de geschorste Peter Wassing. De nederlaag tegen The Knickerbockers kwam misschien wel niet helemaal op een verkeerd moment. Met het oog op het competitieslot zal het kaf definitief van het koren worden gescheiden en zal menige ploeg nòg harder strijden om het gewenste resultaat te bewerkstelligen. Ook Omlandia zal hier hard voor moeten werken en wedstrijden uitspelen op de automatische piloot zijn hierbij uitgesloten. Het keurkorps van Goedkoop en Schuil jr. staat na een lange overwinningsroes dan ook weer met beide benen op de grond en weet na afgelopen zaterdag weer goed wat er in ieder geval niet moet gebeuren om aan het eind van de rit toch als kampioen naar de 1e Klasse te kunnen promoveren.

Zoals gezegd is CSVH de volgende tegenstander van de Ten Boersters, en onlangs spraken zij uit dat het duel tegen ‘ongenaakbare kampioenskandidaat’ Omlandia een mooie graadmeter is om te kijken waar het groeiende CSVH nu staat. Op papier staan de Hoogkerkers met 21 wedstrijden op een verdienstelijke 3e plek met 35 punten. Wel moet hierbij gezegd worden dat men twee wedstrijden meer speelde dan nummer 2 Drenthina (38 punten) en nummer 4 Zuidlaren (34 punten), die beiden vooralsnog negentien duels afwerkten. CSVH levert met haar hoge klassering echter een puike prestatie, aangezien het deze jaargang in 2J als promovendus begon. Na het kampioensjaar in de 3e Klasse versterkte de relatief jonge ploeg zich aanzienlijk en dit, in combinatie met een door trainer Johan Wardenier hecht gecreëerd collectief, werpt steeds meer zijn vruchten af. Blikvangers van de ploeg zijn ongetwijfeld de aanvallers Johan Honebeek en Enrico Wardenier, die respectievelijk al 19 en 13 goals maakten en daarmee achter Jeroen Haan op plek 2 en 3 in de topscorerslijst van 2J staan. Verder zijn de namen van routiniers Kees Pranger (ex-VEV ’67) en Berend Jan Heerssema bekende namen in de ploeg van CSVH. De Hoogkerkers kunnen zich in het statistiekenboekje van 2J vooral hoog terugvinden in de attractiviteitslijst. Met vijftig goals scoorden de Hoogkerkers na Omlandia het meeste in de huidige competitie, maar heeft het met 44 tegengoals na laagvliegers VHK en Fit Boys ook de meeste doelpunten tegen gekregen. Eerder dit seizoen kreeg CSVH een flink pak slaag in Ten Boer en zag het Omlandia in eigen huis met 5-1 winnen. Deze overwinning was wel iets geflatteerd, want CSVH kwam goed voor de dag. Toch deden enkele momenten van onachtzaamheid de score flink oplopen in Ten Boerster voordeel.

CSVH – Omlandia staat zaterdag niet zoals Omlandia gewend is, gepland om 14.30 uur, maar om 15.00 uur. Op Sportpark CSVH zal arbiter Schuring de wedstrijdleiding in handen hebben.