Robert Oosterhof hoopt op veel publiek bij GRC Groningen- Groninger Boys

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

1365615633N557787 319903891436287 482530427 nWe lopen wat de krakers voor het weekend al een klein beetje vooruit want op zondag 14 april staat er op Corpus den Hoorn een duel op het programma waar de echte voetballiefhebbers nu al naar uitkijken.

GRC Groningen –Groninger Boys is namelijk een affiche waar de voetballiefhebber uit de stad Groningen het water van in zijn mond moet lopen. GRC Groningen staat op een tweede plaats in de tweede klasse K waarin tegenstander Groninger Boys de koploper is. De Boys hebben in 19 wedstrijden 44 punten bij elkaar gespeeld en GRC heeft voor 43 punten 20 wedstrijden nodig gehad.

Een nek aan nek race tussen twee verenigingen waarvan de op sportpark West End voetballende roodhemden nog nooit zo hoog hebben gevoetbald dan dat ze in het huidig seizoen doen. Tegenstander GRC kent de klappen van de zweep wat dat betreft beter want de club van voorzitter Henk Mekenkamp heeft al ervaring in de 1e klasse wat de club van voorzitter Schuiling (nog) niet kent. We leggen de nadruk op nog niet want volgens een van de spelers van de Groninger Boys is het niet ondenkbeeldig dat hij met samen met zijn ploeggenoten de stap naar de 1e klasse kan maken. ‘ We zijn een sterk collectief en dat moet je ook zijn als je als team naar de 1e klasse wilt promoveren want anders ga je het niet redden.”  De spits, die samen met nog vijf spitsen om een basisplaats moet vechten heeft er overigens alle vertrouwen in dat zondag de drie punten mee gaan naar sportpark West End. ’Thuis hebben we met 4-2 gewonnen( met twee goals van Robert Oosterhof. pvo) dus  is het wel een beetje logisch dat wij licht favoriet zullen zijn. We moeten GRC, dat in Edwin Alt en Karim Layeb ook twee gemakkelijk scorende voetballers heeft, echter niet onderschatten. Ze staan niet voor niets op een tweede plaats en zijn, althans zo zie ik het, onze enige concurrent voor de titel.”

Dat gegeven zorgt er voor dat er zondag volgens Robert Oosterhof weleens een groot aantal toeschouwers naar Corpus kunnen komen om het, titanenduel’ tussen GRC Groningen en Groninger Boys met eigen ogen te aanschouwen. ’Persoonlijk denk ik  dat er zeker tussen de 700 en 800 toeschouwers naar dit duel zullen komen en als de weersvooruitzichten uitkomen dan kan het ook zomaar richting een aantal van 1000 bezoekers gaan. Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn dat dit in alle opzichten mooi duel zich in een grote publieke belangstelling mag verheugen.”