Soepel verlopende jaarvergadering COVS afd Groningen

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

De Groninger scheidsrechters hebben tijdens de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 8 april enkele leden in het zonnetje gezet. Zo was er een landelijke onderscheiding (de zilveren scheidsrechter van COVS Nederland) van vicevoorzitter Martin Schipper uit Onnen en werd stilgestaan bij de promotie van scheidsrechter Jochem Kamphuis tot senior scheidsrechter betaald voetbal.

logo covsDe vergadering kende een vlot verloop. Robert van Dorst stelde in zijn voorwoord dat hij het woord 'acceptatie' misschien wel passender acht dan 'respect'. Hij roemde KNVB Noord-scheidsrechtersbaas Minne Modderman, die dit najaar afscheid zal nemen. En hij feliciteerde alle leden met de 80e verjaardag van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Tijdens het agendapunt bestuursbeleid schetste de voorzitter de beleidsvoornemens voor de komende periode. Zo zal de vereniging blijvend aandacht vragen voor het thema respect. Ook zijn er plannen om jonge talentvolle scheidsrechters extra te coachen aan de hand van videobeelden/opnamen. Op het gebied van samenwerking met andere verenigingen wordt de koers verlegd, omdat de wil bij andere COVS-verenigingen ontbreekt. Marc van der Haak werd benoemd tot nieuw bestuurslid. Robert van Dorst roemde zijn betrokkenheid en inzet tijdens zijn aanloopperiode in het bestuur en stelde dat de vereniging er een goede kracht bij heeft. Marcel Bellinga (secretaris), Martin Schipper en Jannes Mulder werden herkozen.

Klaas Smith reikte de Johan Roedersbokaal als winnaar van het spelregelkampioenschap van de vereniging uit aan Sam Dröge. Namens COVS Noord had Jan Eelsema spelden voor Guus Ennes uit Haren, Klaas Smith uit Usquert (beiden 25 jaar lid), Jelis Pot, Ger Rijskamp en Felix Nordhauzen (allen 40 jaar lid, alleen uit Groningen).

Op www.covsgroningen.nl staat een verslag van de vergadering en zijn de volledige openingsspeech en het bestuursbeleid te lezen. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met ongeveer 200 leden de grootste belangen- en sportvereniging voor en door voetbalscheidsrechters in Nederland.