Waar zijn de krakers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat zijn de krakers is de rubriek waarin Puurvoetbalonline er een aantal wedstrijden uitlicht die op papier wel een aardig affiche zijn. Daar kan en mag verschillend over geoordeeld worden maar waar een  criteria voor geldt en dat is, een per klasse en het duel moet in de provincie Groningen gespeeld worden.

1365145646Nvb Godlinze Pelikanen Godlinze 01 04 13 0714In de 2e klasse J is het meest in het oog springende duel Omlandia-The Knickerbockers. De thuisploeg stevent op het kampioenschap af maar de bezoekers hebben de laatste vijf wedstrijden niet meer verloren. Kortom, voor Omlandia geen duel van, die gaan we, even’ winnen. Toch is de ploeg van de naar Hoogeveen vertrekkende Casper Goedkoop natuurlijk de grote favoriet in dit duel dat zaterdag om 14.30 uur in Ten Boer begint.

Middelstum-Groen Geel is in de derde klasse C een mooi affiche want de ploeg van Frank Konneman heeft na de winterstop al aardig wat punten bij elkaar gespeeld. Elf van de tot dusver behaalde 19 punten werden er in 2013 behaald en hoewel Groen Geel als koploper naar Middelstum komt is het nog maar de vraag hoe de tik die De Heracliden uitdeelde door vorige week in Groningen te winnen is aangekomen.

De Fivel-De Pelikanen is in 4C een wedstrijd waar wel wat voor de voetballiefhebber te genieten zal zijn want beide teams staat kort achter koploper Appingedam op plaats twee en drie. De verliezer haakt even af zou een gezegde kunnen zijn maar aan de verschillen zijn echter dusdanig miniem dat er aan de kop van 4D nog niets beslist is. Daarom een kraker in Zeerijp die net als op alle andere velden om 14.30 uur begint.

Ezinge-SIOS is het duel waar ik in de vijfde klasse E voor zou gaan want dat is een wedstrijd waar van alles kan gebeuren. Ergens in een ver verleden moet er een keer wat gebeurt zijn want om nu te zeggen dat het altijd, pais en vree’ is binnen de lijnen is absoluut niet waar. Beide clubs spelen een bescheiden rol in de huidige competitie maar ondanks dat zal het publiek zaterdagmiddag een wedstrijd te zien krijgen waar veel strijd in zit.