Vrijdag friese invasie in Uithuizermeeden

Geschreven door Marco Consten op . Geplaatst in Prietpraat

Udiros 2 (tegenstander Heracliden in de 1/2 beker) heeft het goed voor elkaar. Voor het treffen met Vedette United voor volgende week vrijdag 5 april om 21:10 is een bus gecharterd. Er zal tenminste een bus vol supporters afreizen vanuit Friesland naar Uithuizermeeden om de spelers van Udiros 2 aan te moedigen. Van een kleine Friese invasie kun je dus wel spreken. Bert en Coby zullen de koffie klaar hebben staan en ook zullen er extra bier kratten in huis worden gehaald. Ook kan Hera 3 namelijk in de wedstrijd na deze bekerkraker kampioen worden in eigen huis, dus komende vrijdag moet het allemaal gebeuren in een bomvol Scherpanello.

DeHeraclidenNa 4 uitwedstrijden in de beker speelt Futsal Heracliden 1 aanstaande vrijdag eindelijk thuis in de halve finale van de beker. Tegenstander is Udiros 2 (Us Doarp Is Ryk Oan Sport) uit Nieuwehorne. Waar je zou verwachten dat Udiros 1 het vlaggenschip is van de vereniging is niks minder waar, Udiros 2 is het team waar het allemaal omdraait. Udiros 2 die haar eigen wedstrijden afwerkt in het 'Theatre of Dreams' zal een rit moeten maken van 90 km om aan te komen bij de Scherpanello.

Nadat Futsal Heracliden vorige week vrijdag knap Omlandia 1 uitschakelde met een 5-4 overwinning in echte bekerthriller, wist Udiros 2 ten koste van Broekster Boys 1, na een 2-0 achterstand het duel in hun voordeel te beslissen door met 8-2 te winnen in eigen huis.

Udiros 2 zal met geheel fitte selectie naar Groningen toekomen. Het team van coach Boelhouwer is een geduchte tegenstander met enkele grote namen in de gelederen;

Marco Pap(p)a, Büttner, Swets, Baxquets, Hennie, Uchebo, Bonke, Justin ‘Wonderboy’ Bieber, Roorda en keeper El ‘The Power’ Steune. Vooral Justin ‘Wonderboy’ Bieber, dé sterspeler van de selectie geldt als één van de beste spelers van het noordelijke Futsal. Ook keeper ‘El Steune’ is één van de steunpilaren van Udiros 2 en weet met zijn jarenlange ervaring deze jonge ploeg bij tijden door de wedstrijden heen te slepen.

Ander halve finale gaat tussen Oosterhoek 3 en Genemuiden 6 en de finale staat voor vrijdag 12 april gepland in Vries. Maar het affiche voor aanstaande vrijdag staat er; halve finale beker, met twee teams die beide voor de ‘dubbel’ gaan. Iedereen is welkom aanstaande vrijdag 5 april om 21:10. Vedette United is er klaar voor! En wij zijn niet bang, want WFR is erbij!