Omlandia wil ,met Pasen dubbelslag slaan

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Nu er in de voorbije periode diverse wedstrijden zijn afgelast, zal de voetbalkalender in de komende weken aardig volgepland staan. Afgelopen zaterdag gaf vooral de snijdende winterwind aanleiding om een streep door Aduard – Omlandia te zetten, waardoor de ploeg van Goedkoop en Schuil jr. nog altijd niet tegen de Aduarders hebben gespeeld dit seizoen. Zaterdag en op paasmaandag is de kans groot dat er wel weer gevoetbald wordt. Dan treft Omlandia achtereenvolgens Fit Boys (uit) en Olympia ’28 (thuis).

OmlandiaADat het eigenlijk geen fatsoenlijk voetbalweer was, daar was menigeen het zaterdag wel over eens. De term ‘Siberische wind’ passeerde in diverse wedstrijdverslagen van voetbalwedstrijden die wèl doorgingen dan ook meerdere malen de revue. Ondanks dat de wedstrijd in en tegen Aduard werd afgelast, zat Omlandia niet stil en werd in de nabijgelegen sporthal De Tiggelhal een balletje getrapt om het voetbalritme nog enigszins te behouden. is ook wel nodig, want zoals veel voetbalverenigingen staat er ook voor Omlandia zowel komende zaterdag als paasmaandag een competitiewedstrijd ingepland. Het zal een gedegen start zijn van een algeheel inhaalprogramma, waarvan het einde nog niet meteen in zicht is.

Gedesillusioneerd

Omlandia start het paasweekend met een uitwedstrijd in Beilen. Hekkensluiter Fit Boys, van trainer Frens Waninge, zal dan gastheer van Omlandia zijn. De ploeg snakt - na een goede seizoenstart - naar ieder haalbaar puntje in de strijd tegen degradatie, waarbij het slechts een puntje achterstand heeft op SC Scheemda. Door de vertekende rangschikking in 2J zijn staartploegen als Fit Boys en SC Scheemda met 16 en 15 gespeelde wedstrijden nog best kansrijk ten opzichte van ploegen zoals VHK of Glimmen, die al op 18 gespeelde duels staan. Niettemin zal het een helse klus voor Fit Boys worden om punten te pakken van Omlandia. Eerder dit seizoen stonden beide ploegen (eind oktober) in Ten Boer tegenover elkaar en stuurden de Ten Boersters het keurkorps uit Drenthe met een 4-1 nederlaag (Jeroen Haan 3x, Jeroen Dijkhuizen 1x) gedesillusioneerd terug naar Sportpark Noord-West. Ruud Seubring was die middag verantwoordelijk voor de eretreffer van de Beilenaren en is met vier goals ook meteen de topscorer van Fit Boys, samen met aanvaller Jermo Verbeek. De achilleshiel van de jonge ploeg van Frens Waninge is misschien wel het opportunisme waarmee het elftal speelt. Regelmatig oogstte Fit Boys complimenten voor de speelstijl, maar stond het na negentig minuten met lege handen. Onlangs besloot trainer Waninge om het verzamelen van punten boven het spelen van goed voetbal te prefereren. Prompt leverde dit op zaterdag 16 maart een verrassende zege op bij De Weide (0-1), maar verloor het enige dagen later midweeks toch weer met 0-4 van een slimmer en geraffineerder spelend Aduard 2000.

Kwetsbaar

 Olympia ’28 is op paasmaandag de volgende tegenstander van Omlandia. De equipe uit Hasselt verkeert evenals Fit Boys ook in moeilijk vaarwater en zal moeten oppassen om niet onverwachts tegen degradatie of nacompetitie voor degradatie aan te lopen. Olympia ’28 is op volle sterkte een elftal dat zeker mee kan strijden om één van de bovenste plaatsen in 2J, maar merkt dat het zonder haar sleutelspelers ook erg kwetsbaar is. Dat laatste is vooral in de afgelopen periode gebleken. Spelverdeler Michel Klink wordt de afgelopen weken hard gemist op het middenveld, terwijl ook spelers als Sander Soer, Maurice van Raalte, Michel klink, Marc van Dieën en Remon van Til door blessures verstek moesten laten gaan. Bovendien was aanvaller Kjelt Bonhof twee weken geleden tegen The Knickerbockers door een schorsing niet beschikbaar voor keuzeheer Marcel Beumer, die zijn ploeg die middag tegen de studentenploeg alweer voor de 8e keer onderuit (1-2) zag gaan dit seizoen. Tegen Omlandia zal Bonhof wel weer beschikbaar zijn voor Olympia’ 28, dat inmiddels alweer drieënhalf maanden op een zege wacht. In november werd er met 0-1 gewonnen bij Aduard 2000 met 0-1 gewonnen, waarna vijf nederlagen en een remise volgden. Tussendoor had het duel tussen Omlandia en Olympia ’28 eigenlijk al gespeeld moeten worden, maar werd het eind februari op het allerlaatste moment alsnog afgelast omdat de scheidsrechter het veld in Ten Boer onbespeelbaar achtte. Helaas was Olympia ’28 toen al helemaal vanuit Overijssel naar Ten Boer vertrokken en kon het onverrichter zake weer terug naar Hasselt. Om Olympia ’28 hiervoor tegemoet te komen heeft Omlandia de Hasselters een verzoeningsvoorstel gedaan, die gelukkig is geaccepteerd. Hierdoor kunnen beide ploegen probleemloos aan de aftrap staan maandag. Eerder dit seizoen had Olympia ’28 in eigen huis weinig in te brengen tegen Omlandia, dat relatief probleemloos met een 0-2 zege (Jeroen Haan 2x) terug naar huis mocht keren. Om gauw afstand te nemen van de degradatiezone, zal Olympia ook tegen de koploper een goed resultaat willen boeken.

Fit Boys – Omlandia zal zaterdag om 14.30 uur gespeeld worden en staat onder leiding van arbiter Gerbers. Twee dagen later zal de aftrap bij Omlandia – Olympia ’28 eveneens om 14.30 uur gepland staan en is de wedstrijdleiding in handen van arbiter Jansen.