Waar zijn de ,krakers'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat zijn de krakers is de rubriek waarin Puurvoetbalonline er een aantal wedstrijden uitligt die op papier wel een aardig affiche zijn. Daar kan en mag verschillend over geoordeeld worden en waar een criteria voor geldt en dat is, een per klasse en het duel moet in de provincie Groningen gespeeld worden.

1364412344Nvb Noordpool Uithuizen 12 01 13 2421

 Noordpool zaterdag op jacht naar de eerste plaats

De kraker in zaterdag 1E is VIBOA- Oranje Nassau. De ploeg van Marc van Meel liep zaterdag tegen zijn eerste nederlaag van dit seizoen door met een nederlaag uit Drachten terug te keren. Drachster Boys was daar met 2-0 te sterk voor de Winsumers. Zaterdag komt er in Winsum met Oranje Nassau een ploeg op bezoek die sinds de jaarwisseling nog niet weer heeft verloren dus zal VIBOA vol aan de bak moeten om de drie punten aan de Schouwerzijlsterweg te houden.

Groen Geel- De Heracliden is in zaterdag 3C een aandachttrekker want hier spelen nummer een en twee tegen elkaar. De ploeg van trainer Jeroen de Munck staat vijf punten achter op Groen Geel dus de boodschap is duidelijk, alleen de winst telt voor de, Meisters.’

Mamio-Godlinze is de return van een duel dat eerder dit seizoen in 5-5 eindigde en waar enkele supporters van Mamio toen niet blij mee waren. Dat zorgde na afloop voor wat schermutselingen maar uiteindelijk liep dat met een sisser af. Godlinze zal, als het nog wat, spannends’ wil doen in de tweede periode moeten winnen en thuisclub Mamio zal zich zo snel mogelijk veilig willen spelen in de competitie.

Rood Zwart Baflo-Zuidhorn is wedstrijd waarin de thuisploeg weleens voor een stunt kan zorgen. De Bafloërs kennen een matig seizoen maar voetballen tegen een hoger geplaatste ploeg eigenlijk altijd wel goed.

Noordpool-Meeden is in 5F de blikvanger want de Uithuizer formatie is koploper GVAV Rapiditas tot op twee punten genaderd. Noordpool kan bij winst aan de leiding komen want stadjerders zijn het paasweekend namelijk vrij van competitieverplichtingen. Daar moet echter wel bij gezegd worden dat Noordpool dan een duel meer heeft gespeeld dan de koploper uit Groningen.