Waar zijn de ,krakers' dit weekend

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat zijn de krakers is de rubriek waarin Puurvoetbalonline er een aantal wedstrijden uitligt die op papier wel een aardig affiche zijn. Daar kan en mag verschillend over geoordeeld worden maar waar het criteria is, een per klasse en het duel moet in de provincie Groningen gespeeld worden.

DSC00498

 Warffum wacht zondag een belangrijk duel in Engelbert   Foto: Archief Puurvoetbalonline

In de tweede klasse J staat in Ten Boer het duel Omlandia-Glimmen op het programma. Een duel waarin de thuisploeg uiteraard favoriet zal zijn. De Glimmenaren verrasten echter vorige week met een 1-1 tegen Drenthina en won enkele weken eerder ook van Olympia’28 dus wat betreft zou een stunt best eens kunnen gebeuren in Ten Boer.

Middelstum-Lycurgus is in 3C een duel waar weleens rare dingen kunnen gebeuren. De Middelstumers wonnen zaterdag met 0-3 van Noordwolde en willen hier uiteraard een goed vervolg aan geven.

OKVC-Neptunia is een wedstrijd in de vierde klasse D waar grote belangen op het spel staan. De thuisclub heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en het Neptunia van trainer Jan Potma zal graag de drie punten meenemen zodat het misschien nog ergens om mee kan spelen. Dat zal ongetwijfeld veel strijd opleveren op het sportcomplex Oldehove.

In de vijfde klasse E kunnen we er diverse wedstrijden uitlichten maar ik ga toch voor het duel Ezinge-ZEC waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig ben. Een duel tussen twee laaggeklasseerde ploegen die echter beide de intentie hebben om in de tweede helft van het seizoen een paar plaatsen te stijgen. Een wedstrijd die waarschijnlijk veel strijd zal geven en die net als alle andere duels, waarschijnlijk onder gure omstandigheden gespeeld zal worden.

Dat geldt ook voor de kraker in 5F waar op Kardinge de zaterdagtak van GVAV Rapiditas als koploper nummer twee, Noordpool op bezoek krijgt. Een belangrijk duel GVAV Rapiditas-Noordpool want de winnaar doet uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap.

Gruno-Hunsingo is op zondag de kraker in de vierde klasse C. De stadjerders kenden een belabberde start van de competitie maar hebben zich ondertussen uitstekend hersteld. Hunsingo, dat een week geleden met 4-2 van Zuidhorn won, kan daarom een pittig duel verwachten op sportpark West End want Gruno heeft de laatste negen duels niet meer verloren.

In 5D is Engelbert-Warffum een duel wat in het oog springt want beide teams moeten winnen willen ze nog een rol van betekenis spelen dit seizoen. Dat gaf Warffum-trainer Marnix Bakker namelijk aan nadat zijn ploeg zondag van laagvlieger Houtigehage had gewonnen. ‘Engelbert-Warffum wordt een cruciaal duel richting de aansluiting bij de bovenkant van de ranglijst want wie in Engelbert verliest haakt voorlopig af.” Dit waren enkele duels die het bezoeken waard zijn, en wat uiteraard ook voor de andere wedstrijden op de amateurvelden geldt.