Vanavond in Nieuwsuur: Puurvoetbalonline werkt mee aan onderwerp over de gevolgen van voetballen onder een andere naam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zonder respect geen voetbal. Dat was de ferme afspraak van de voetbalwereld na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere. Voetbalclubs, spelers, trainers, scheidsrechters en de KNVB spraken ook af om de regels strenger na te leven. Maar dat gaat niet altijd goed, zo blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

NIEUWSUUR                      logo

 

Verplicht

De KNVB hanteert vanaf 2006 een zeer duidelijke regel: wie geen spelerspas bij zich heeft mag niet spelen. Ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder moet verplicht een geldige spelerspas laten zien voor de wedstrijd.

Ongeregeldheden

De spelerspas moet fair play in het voetbal stimuleren. Indien er ongeregeldheden tijdens de wedstrijd zijn, kan een scheidsrechter via de spelerspas de identiteit van de betreffende personen achterhalen.

Niet gerechtigde spelers

Daarnaast stelt de scheidsrechter voor de wedstrijd aan de hand van de pas de identiteit van de spelers vast zodat niet gerechtigde spelers (verkeerde leeftijdscategorie, geen KNVB-lid of lid van een andere vereniging, een geschorste speler) ook echt niet kunnen spelen.

De pas van een ander

Toch komt bij het recreatievoetbal vaak voor dat spelers voetballen met de spelerspas van een ander. Vanavond in Nieuwsuur de gevolgen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bovenstaande beschrijft de inhoud van een van de onderwerpen wat Nieuwsuur vanavond( 7 maart) tussen 22.00 en 23.05 zal uitzenden. Een onderwerp waar Puurvoetbalonline ook bij betrokken is omdat ik al eerder schreef dat het voetbalpasjessysteem aan alle kanten rammelt. Een duidelijke regel hanteren is de opzet van de KNVB maar werkt in de praktijk echter niet en dat zal vanavond allemaal in Nieuwsuur te zien en te horen zijn.