Dit is de reden dat Nieuwsuur vandaag op bezoek komt bij Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdag 1 maart ontving ik een email van Nieuwsuur-redactrice Milena Holdert of ik haar mijn telefoonnummer wilde mailen. Nadat ik alles nagetrokken had, want tegenwoordig is niets gek, mailde ik mijn nummer.

                      logo20pvo

Een klein uur later ging mijn telefoon en had ik Milena aan de lijn. Het bleek te gaan over een artikel dat ik een half jaar geleden had geschreven en wat ging over het pasjessysteem dat tegenwoordig gebruikt wordt in voetballand wonderland. Een systeem, zo schreef ik het toen, dat zo lek is als een mandje is omdat het alle mogelijkheden biedt tot het plegen van frauduleuze handelingen. Ik begreep van Milena dat het programma Nieuwsuur daar aandacht aan wilde besteden en of ik bereidt was om daar aan mee te werken. Natuurlijk wilde ik dat want ik gaf aan dat ik nog steeds achter dat artikel stond.

Zaterdag 2 maart was ik namens de Ommelander Courant aanwezig bij het duel FC LEO-Groen Geel toen er weer door de redactie van Nieuwsuur gebeld werd met de vraag of ik dinsdag 5 maart geïnterviewd kon worden, en of dat bij een voetbalclub kon. De kortste klap was om dat verzoek bij FC LEO neer te leggen en de club uit Leens reageerde positief. Het draait allemaal om onderstaand artikel wat ik op 20 juli 2012 voor Puurvoetbalonline schreef: www.puurvoetbalonline.nl/interviews/binnen-de-lijnen/4611-het-pasjessysteem-van-de-knvb-staat-fair-play-niet-toe. en wat voor de redactie van Nieuwsuur aanleiding was om contact met mij te zoeken en waardoor er vandaag een interview plaats zal vinden op het sportcomplex van FC LEO in Leens.