VIBOA-CVVB afgelast en er volgen nog veeeeel meer!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De messen waren al, geslepen’ in Bedum en Winsum want voor zaterdag 23 februari stond de derby VIBOA-CVVB op het programma.

images13

De koploper, VIBOA, tegen de buren uit Bedum die zich terugvinden op een 11e plaats stond voor zaterdag 23 februari op het programma. Maar helaas, dit spektakelstuk gaat morgen niet door. De velden in Winsum laten niet toe dat er gespeeld wordt want ook de komende nacht wordt weer een graadje of vijf vorst verwacht. Dat zorgt voor een harde bovenlaag, die als het ook maar een beetje ontdooit, boterzacht wordt. Niet goed voor de toplaag van een voetbalveld dus.

Maar vanavond las ik ook nog dat door een straffe oostenwind de gevoelstemperatuur morgen overdag wel eens -10 kan worden en dat zijn bepaald geen prettige vooruitzichten. Voor de voetballers en technische staf niet maar ook niet voor de toeschouwers. Een duel tussen VIBOA en CVVB wordt uiteraard door veel publiek bezocht maar een schrale koude oostenwind zijn dat er toch minder en dat zal voor veel amateurwedstrijden gelden.

De KNVB heeft echter gemeend om niet tot een algehele afgelasting over te gaan na de blunder van vorige week zaterdag toen alles er uit gekinkeld werd terwijl er vervolgens overal gevoetbald werd. Een wijs besluit van de bond want je kunt er donder op zeggen, morgen wordt er maar weinig gevoetbald in competitieverband.

 Maar VIBOA –CVVB is dus afgelast en mij verbaasd dat eerlijk gezegd niet. Je moet op hard bevroren velden niet willen spelen waarbij het gevaar bestaat dat spelers ernstige blessures oplopen. Als respect echter het toverwoord is bij de KNVB dan verwacht ik eerlijk gezegd, en wat vroeger regelmatig gebeurde, dat ze in Heerenveen morgenvroeg alsnog alles eruit gooien. Want laten we wel wezen voor allemaal moet het fijn binnen of langs de lijn zijn maar dan zal de gevoelstemperatuur wel wat hoger dan -10 moeten zijn!