Eenrum-dames haken af in titelstrijd

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Prietpraat

Na anderhalve maand geen wedstrijden speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 18 januari in het Sportcentrum Leek tegen medekoploper en eveneens ongeslagen Nieuw Roden. In Leens werd het nog 5-5 maar deze avond liep toch geheel anders.

Eenrum

Eenrum startte met Karina Smits op doel. Nieuw Roden zette gelijk aan maar ook Eenrum liet zich vooreerst niet onbetuigd. Aan beide kanten vielen kansen te noteren maar deze werden eerst niet benut. Toch speelde Nieuw Roden, dat in aanloop van deze wedstrijd al vier toernooien had gespeeld, gemakkelijker dan de gasten. Zij nam dan ook na 7 minuten de leiding toen het een gaatje vond in de Eenrumer defensie: 1-0. Nu moest Eenrum weer komen maar wederom was het Nieuw Roden dat in de 9e minuut op 2-0 kwam toen Eenrum de bal niet weg kreeg. Nieuw Roden bleef de meer aandringende ploeg maar het was Eenrum dat in de 12e minuut de aansluiting vond toen Janet Toonder over links doorbrak en de 2-1 binnenschoot. Twintig seconden later stond het alweer 3-1 toen Eenrum wederom de bal niet uit het eigen doelgebied weg kreeg. Hierna renden de gasten achter de feiten aan. Eenrum kwam er niet meer door terwijl Nieuw Roden nog wel de weg naar het doel vond. Vooral de donkere aanvoerster geselde de Eenrum defensie. In de 14e minuut was zij het dan ook die kapte, draaide en de 4-1 noteerde. De thuisploeg speelde frivoler en beter dan de roodbaadjes. Lange tijd wist Eenrum Nieuw Roden af te stoppen maar in de 20e minuut kwamen de blauwhemden gemakkelijk op 5-1. De gastdames bleven duidelijk meer voorin maar tot de rust bleef het bij 5-1.

In de tweede helft speelde Eenrum beter dan in de eerste helft maar het was te laat om de komende nederlaag nog af te wenden. Wel kwamen de roodhemden nog éénmaal dichterbij. In de 29e minuut vond Sarah Rijzinga Janet Toonder die haar tweede doelpunt van die avond maakte: 5-2. De gasten begonnen wat meer naar voren te spelen maar helaas oogstte dit geen succes. Doch ook Nieuw Roden kwam er vooreerst niet meer door mede door het goede keeperswerk van Karina Smits. Wel had de keepster van Nieuw Roden weinig te doen maar als Eenrum er dan wel door kwam stond zij wel paraat. Uiteindelijk wist Nieuw Roden nog tweemaal te scoren. Door doelpunten in de 42e en 48e minuut bepaalde zij de eindstand op 7-2 en versterkten zij hun koppositie. Eenrum verloor in de eerste helft de wedstrijd en is nu even afgehaakt in de kampioensrace. Donderdagavond 24 januari spelen de dames thuis in de Sporthal te Leens tegen ZVV Madjoe, aanvang 21.30 uur.