Puurvoetbalonline in gesprek met de nieuwe trainer van Corenos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Erik Zuidema wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van de voetbalvereniging Corenos. Puurvoetbalonline sprak zaterdagmorgen uiteraard even met de kersverse nieuwe hoofdtrainer.

Zuudje

  Erik Zuidema nieuwe trainer Corenos     foto: www.corenos.nl

Erik allereerst, gefeliciteerd met deze benoeming: Dank je wel Johan, en ik moet zeggen, ik ben er ook heel blij mee.

Hoe is deze, voor velen misschien, verrassende actie, tot stand gekomen: Tien jaar geleden heeft Corenos deze constructie ook al eens toegepast met Hemmo Battjes als trainer en Piet van der Meer en Frits Meeuwes als zijn assistenten. Dat werkte toen uitstekend moet ik zeggen en vandaar het idee bij het bestuur om het ook nu zo te gaan doen. Tijdens de jaarvergadering werd het idee opeens door iemand geopperd en ging het bestuur er mee aan de slag.

En jij bent in het bezit van de juiste papieren: Dat klopt, ik heb mijn diploma en was ook zeker van plan om na mijn actieve loopbaan had ik zeker een carrière als trainer in mijn hoofd.

Hetzelfde scenario als Ajax met Frank de Boer dus wat Corenos betreft: Hahaha, niet helemaal natuurlijk maar inderdaad het zou kunnen want het bestuur spreekt van een hopelijk langdurige samenwerking. Ik moet zeggen, zo sta ik er zelf ook in want ik heb wel duidelijk de ambitie om Corenos daar te brengen waar het hoort. Of dat in de vierde of derde klasse is zullen we dan wel zien. Maar dat het beter kan en moet dan het nu met Corenos gaat, staat voor mij als een paal boven water.

Maar dit zijn mooie uitdagingen Erik: Absoluut, als zoiets als dit op je pad komt moet je een mooie kans als deze met beide handen aanpakken.

Erik bedankt voor de toelichting en veel succes bij je eerste klus als hoofdtrainer: Bedankt Johan en ik wil er nog graag even aan toevoegen dat ik er, samen met Frits en Arie, alle vertrouwen in heb en we samen met het bestuur de intentie hebben uitgesproken om er een samenwerkingsverband van meerdere jaren van te maken. Daarbij hebben we overigens wel afgesproken dat er jaarlijks een evaluatie zal plaatsvinden.