VEV'67 EN CSVH zonder puntverlies door op LeeksterVoetbalgala

Geschreven door Erik Ebbinge op . Geplaatst in Prietpraat

VEV'67 en CSVH hebben zich zaterdagavond probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala. Beide poulewinnaars verspeelden geen enkel punt. Grijpskerk, Marum en ZFC Zuidlaren (za)kwalificeerden zich eveneens voor de volgende ronde. Als beste nummer drie gaat SVMH eveneens door, ten koste van Leek Rodenburg en Veenhuizen, dat verrassend goed voor de dag kwam.

logo lvgala

Op de drukst bezochte avond tot nu toe won VEV'67 alle wedstrijden in Poule I. Tweede werd ZFC Zuidlaren (za). Verrassend derde werd Veenhuizen dat nog in de race was voor kwalificatie, maar in de laatste wedstrijd tegen Zuidlaren ten onder ging. In Poule J toonde CSVH zich verreweg de beste. De Hoogkerkers behaalden de volle winst van twaalf punten. De strijd om de tweede plaats ging tussen Grijpskerk en Marum. Grijpskerk werd uiteindelijk tweede. Marum plaatste zich eveneens voor de tweede ronde. Daarin speelt ook SVMH- dat eerder in actie kwam en in afwachting was- als beste nummer drie. Leek Rodenburg werd daardoor het slachtoffer. De meervoudig winnaar werd uitgeschakeld. Ook Veenhuizen, dat begon in het B-toernooi en nog volop in de race was voor de tweede ronde, gaat daardoor naar huis.

De volgende clubs gaan door naar de tweede ronde, die komende zaterdag wordt afgewerkt: VEV'67, CSVH, Grijpskerk, Marum, ZFC Zuidlaren (za), SVMH, Grootegast, ONR, Boerakker, Aduard 2000, Pelikaan S, Roden, VAKO zo, Peize, Tolbert za en Hoogkerk.

Poule-indeling tweede ronde: Poule P: Grootegast, Boerakker, Pelikaan S en Marum; Poule Q: Aduard 2000, ONR, Roden, Hoogkerk; Poule R: Peize, ZFC Zuidlaren (za), CSVH en VAKO (zo); Poule S: Tolbert (za), VEV'67, Grijpskerk en SVMH. De wedstrijden in het Sportcentrum beginnen op 5 januari om 16.00 uur. De beste twee clubs in de poules plaatsen zich voor de finaleavond, op 12 januari.

Topscorers A-toernooi: Patrick Steenbergen (VAKO zo) 10, Enrico Wardenier (CSVH) 10, Rene de Vries (Tolbert za)

Voor meer informatie: www.lvgala.nl