FC Grootegast heeft vertrouwen in technische staf

Geschreven door FC Grootegast op . Geplaatst in Prietpraat

FC Grootegast groeit flink en staat voor een mooie toekomst. De organisatie en prestaties op het veld worden steeds beter en het is wachten op het moment wanneer het 500-ste lid zich zal gaan aanmelden.

image001

Bij groei horen ook ambities en hierdoor is de club blij het contract met hoofdtrainer Marcel Poll te hebben verlengd. Ook in het seizoen 2013-2014 zal hij de hoofdmacht onder zijn hoede hebben. Op dit moment staat het 1e elftal op een 4e plaats in de 4e klasse D van het zaterdagvoetbal. Zowel trainer Poll als FC Grootegast is zeer tevreden over de huidige samenwerking. Beide partijen hebben er het volste vertrouwen in dat vanuit continuïteit de ambities richting de 3e klasse gerealiseerd zullen worden.

 

Juiste begeleiding

Daarnaast hebben ook keepertrainer Johan Mulder, techniektrainer Ite Hoolsma, verzorgster Harmke Slotegraaf, leider Wim Huisman, grensrechter Jaap Huisman en 2e-elftaltrainer Evert Grijpstra met leider Wiebe Top aangegeven FC Grootegast trouw te blijven. Deze mensen zorgen ervoor dat de prestatieteams voorzien worden van de juiste begeleiding. Het tweede elftal staat op dit moment bovenaan in de competitie en gaat strijden voor het kampioenschap. De jeugdopleiding draait ook steeds beter en groeit als kool. Door gerichte trainingen van gediplomeerde trainers en een technisch jeugdcoördinator ontwikkelen alle jeugdvoetballers zich steeds beter. Alle spelers trainen minimaal twee keer per week en dat is goed te merken want spelers worden beter en het niveau van de teams stijgt. Het is mooi om te zien dat de eerste talentvolle jeugdspelers dit seizoen al aan de deur kloppen bij het eerste elftal.

IHVA

Ook de IHVA (Ite Hoolsma Voetbal Academie) krijgt een steeds belangrijkere rol bij de ontwikkeling van jeugdvoetballers uit Grootegast en omgeving. Enthousiaste jeugdvoetballers krijgen extra professionele techniektraining volgens de visie van Rene Meulensteen (assistent trainer bij Manchester United). FC Grootegast is blij met de samenwerking en de extra’s die de jeugd aangeboden kan worden.

Modderpoel

Om met alle teams minimaal twee keer in de week goed te kunnen trainen is een kunstgrasveld een langgekoesterde wens die eindelijk in vervulling lijkt te gaan. In deze periode van het jaar staan de spelers drie maanden min of meer in een modderpoel te trainen. Verder is een trainingsveld veel te krap voor het huidige aantal leden. De gemeente erkent dit probleem en is al geruime tijd in gesprek met een werkgroep van FC Grootegast over de aanleg van een nieuw kunstgrasveld en het privatiseren. FC Grootegast is positief gestemd en verwacht zeer binnenkort definitief akkoord te krijgen van de gemeenteraad waarna het snel zou kunnen gaan en er voor aanvang van het volgend seizoen een nieuw kunstgrasveld kan liggen.