Ruim aandacht 27e Leekster Voetbalgala(poule B)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op donderdag 20 december worden de eerste wedstijden gespeeld op het 27e Leekster Voetbalgala. Een zaalvoetbalgala dat al jarenlang rond de jaarwisseling voor veel spannende duels, volgepakte tribunes en een daardoor unieke sfeer zorgt. Puurvoetbalonline zal aan de 27e editie veel aandacht besteden en zal de komende in de dagen voorafgaand aan het toernooi daar een start mee maken. Een start die in eerste instantie zal bestaan uit het voorstellen van de deelnemende teams wat gevolgd zal worden door sfeerreportages en al het andere nieuws wat het Leekster Voetbalgala interessant maakt om als voetballiefhebber naar de Topsporthal in Leek te komen.

Naast poule A in het B-toernooi worden ook de wedstrijden in poule B van het B-toernooi op vrijdag 21 december gespeeld en waar de volgende zes clubs in zullen uitkomen Boerakker, Waskemeer, Nieuw Roden, Zevenhuizen (zo), Ezinge en Een.

Boerakker

Boerakker komt uit in de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal waar het een 11e plaats inneemt met 11 punten uit 12 duels. Frappant is dat van die elf punten er 8 in de laatste vijf duels behaald zijn en wat mede komt omdat Boerakker eindelijk over een complete selectie kan beschikken. Tijdens de 26e editie zorgde Boerakker ervoor om via het B-toernooi in het A-toernooi terecht te komen om vervolgens daarin de finale te bereiken. Een finale waar Pelikaan S, onder aanvoering van Yoshua St Juste uiteindelijk te sterk was.

Waskemeer 

De tweede ploeg die in de poule in actie komt is Waskemeer dat in de vijfde klasse D van het zaterdagvoetbal achter Veenhuizen en Nieuw Balinge op een derde plaats terug te vinden is.

NieuwRoden

Nieuw Roden is de derde ploeg in het rijtje en het team van trainer Auke Birza ziet zich zo vlak voor de winterstop terug op een vijfde plaats met 19 punten uit 11 duels. Zevenhuizen komt evenals Nieuw Roden in de vijfde klasse D uit en spelen met 13 punten uit 12 wedstrijden een ondergeschikte rol in die klasse.

ezinge

 Ezinge is een van de ploegen die al enkele jaren te gast is op het Leekster Voetbalgala en van trainer Ynze Prins begreep ik dat het aantal, dat naast het veld ook in de zaal actief wat groter is dan in andere jaren. Of de Ezingers daardoor voor een stunt kunnen zorgen is altijd afwachten uiteraard maar dat geldt voor alle teams want prestaties uit het verleden zijn nooit een garantie voor eventuele toekomstige successen.

naamloos

 De laatste ploeg in poule B is de voetbalvereniging Een dat niet in de standaardklasse uitkomt en in 2011 nog even met opheffing werd bedreigd omdat het aantal seniorleden te laag was voor een volwaardig seniorenteam. Gelukkig voor Een gebeurde dat echter niet zodat de voetbalvereniging uit Een ook op de 27e editie van het Leekster Voetbalgala aanwezig zal zijn.