Veel aandacht Puurvoetbalonline voor 27e Leekster VoetbalGala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op donderdag 20 december worden de eerste wedstijden gespeeld op het 27e Leekster Voetbalgala. Een zaalvoetbalgala dat al jarenlang rond de jaarwisseling voor veel spannende duels, volgepakte tribunes en een daardoor unieke sfeer zorgt. Puurvoetbalonline zal aan de 27e editie veel aandacht besteden en zal de komende in de dagen voorafgaand aan het toernooi daar een start mee maken. Een start die in eerste instantie zal bestaan uit het voorstellen van de deelnemende teams wat gevolgd zal worden door sfeerreportages en al het andere nieuws wat het Leekster Voetbalgala interessant maakt om als voetballiefhebber naar de Topsporthal in Leek te komen.

Zoals gezegd begint het 27e Gala op vrijdag 21 december met de wedstrijden in poule A van het B-toernooi waarin de volgende clubs zullen uitkomen: Houtigehage, Niekerk (za), Veenhuizen, GVB, Zevenhuizen (za) en een nog nader te bepalen zesde club in deze poule.

Houtigehage

Houtigehage komt uit in de vijfde klasse van het zondagvoetbal waar het in 5D niet direct tot een van de hoogvliegers behoort. De ploeg van trainer Wieger Kooistra staat namelijk op een voorlaatste plaats en heeft van zijn elf duels er een gewonnen, drie gelijkgespeeld en zeven verloren.

NiekerkDe zaterdagafdeling van Niekerk komt ook in de A-poule in actie en staat op plaats acht in de vijfde klasse C. Een plaats met nog voldoende mogelijkheden om te klimmen voor trainer Sjoerd Visser en zijn mannen want de achterstand op nummer vier Blue Boys bedraagt maar zes punten.

veenhuizen Club nummer drie in de A-poule is Veenhuizen, de trotse koploper in de vijfde D van het zaterdagvoetbal die ze overigens moeten delen met Nieuw Balinge. Beide ploegen hebben 25 punten uit elf wedstrijden en alleen het betere doelsaldo van Veenhuizen zorgt ervoor dat de equipe van Marcel van Veenen als koploper op dit moment aan de leiding gaat.

GVBOok GVB uit Grootegast is dit jaar de partij in Leek en komt net als Houtigehage ook uit in 5D van het zondagvoetbal. Beide ploegen troffen elkaar al een keer voor de competitie en dat duel eindigde in een gelijkspel: 1-1. GVB staat na elf gespeelde wedstrijden op een 10e plaats en behoort daarmee tot de middenmoot van 5D.

ZevenhuizenZevenhuizen (zaterdag) is de grote onbekende want die ploeg speelt namelijk niet in een competitie voor standaardteams maar in een van de reserveklassen van de KNVB. De club die het zestal in poule A moet volmaken is op dit moment, althans niet bij Puurvoetbalonline, nog niet bekend maar dat zal zeker voor vrijdag 21 december geregeld zijn.