GVAV zet verder in op jeugdopleiding door samenwerking met TSM Academy!

Geschreven door Rik Liezenga op . Geplaatst in Prietpraat

Net als vorig seizoen zijn ook dit seizoen weer pupillen/jeugd trainers van GVAV Rapiditas opgeleid volgens Total Soccer Method. Ook was er deelname van trainers van: Gomos, De Held, Neptunia/Eems Boys en zelfs vanuit het zaalvoetbal, Leekster Eagles, was er belangstelling.
IMG-20121210-WA0002
De cursus 'Total Soccer Method' Techniektrainer werd gegeven volgens het zogenaamde ‘Train de trainer’ principe en bestond uit vier bijeenkomsten van twee uur. Iedere bijeenkomst bestond uit een theorie- en praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel werd oa kennisgemaakt met het efficiënt trainen volgens Total Soccer Method, trainers deden hier zelf actief mee om zo ervarend te leren. In het praktijk deel zijn oa de volgende punten aan de orde geweest: TSM Piramide van spelers ontwikkeling, voetbal leerproces en voetbal leercyclus. De cursisten waren zeer enthousiast over de inhoud en opzet van de cursus.
Alex Huizinga, voorzitter van GVAV, geeft aan dat GVAV op deze manier het jeugdkader wil opleiden en ondersteunen zodat trainers en kinderen met nog meer plezier kunnen trainen en zich zo verder kunnen ontwikkelen.Tijdens de laatste bijeenkomst kregen de deelnemers een certificaat uitgereikt van de voorzitter van GVAV Rapiditas als bewijs van deelname. De cursisten kregen verder een proefabonnement op de TSM Online Academy en een uitnodiging voor de 'Coaches clinic' op 28 januari 2013.
Op 28 januari aanstaande organiseert de TSM Academy een 'Coaches clinic' bij GVAV in Groningen.
Kijk voor meer informatie over de Total Soccer Method, cursussen en de Online Academy op: http://www.totalsoccermethod.com.