Omlandia treft competitiegenoot voor de beker

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de competitie met rasse schreden de winterstop nadert, laat Omlandia praktisch iedere week zien dat het misschien wel dè titelfavoriet is in 2J. Afgelopen zaterdag werd ONR in Roden met 1-5 verslagen en dat was alweer de negende opeenvolgende zege. Het zijn prachtige cijfers, die amateurvoetballiefhebbers onmogelijk kunnen ontgaan. Volgende week wacht bovendien het treffen met nummer twee Drenthina, dat op drie punten volgt. Eerst zal aanstaande zaterdag in eigen huis het bekertreffen met competitiegenoot Glimmen plaatsvinden in de 2e knock-outronde van het bekertoernooi.

OmlandiaA

ONR en Omlandia troffen elkaar zoals eerder gezegd enkele seizoenen geleden ook al. Destijds werden de Ten Boersters in Roden terechtgewezen met een duidelijke 4-1 nederlaag. Afgelopen zaterdag nam Omlandia weer enigszins revanche voor deze zeperd. Trof Omlandia bij de toenmalige nederlaag in Roden een relatief ervaren, op elkaar ingespeelde ploeg als tegenstander, zaterdag zag de tegenstander er totaal anders uit. ONR is nog een team in opbouw en boekte met enkele erg jonge spelers in de gelederen al erg wisselvallige resultaten in de huidige competitie. In Roden zal men er dan ook van overtuigd zijn dat de vruchten door de huidige ploeg op zijn tijd vanzelf zullen worden geplukt, maar tegen Omlandia was het daar duidelijk nog te vroeg voor. Door een vroege treffer van Iven Nienhuis, die het meest alert reageerde op een voorzet, liep de thuisploeg bovendien snel achter de feiten aan. Omlandia liet zonder iets weg te geven de teugels hierna iets vieren, al moest Devon Harmsma eenmaal gestrekt gaan om een behendig balletje van Hein Luinstra onschadelijk te maken. Als Jeroen Haan Omlandia uit een snel omschakelmoment op een 0-2 voorsprong zet, weet ONR dat het een lastige middag tegemoet zal gaan. Voor rust zet de ploeg dapper koers naar voren, maar Omlandia dermate gedecideerd dat het eigenlijk niet in de problemen komt. Voor rust lijkt de wedstrijd zelfs al beslist te worden, als Iven Nienhuis zijn tweede doelpunt van de middag noteert door uit een afgeslagen hoekschop hard raak te schieten.

Trots

Na de rust onderneemt ONR diverse pogingen om de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen. Een scrimmage voor de goal van Harmsma levert echter geen aansluitingstreffer op, maar ook Omlandia laat na om uit een vrije trap een vierde treffer te laten noteren. Na ruim zeventig minuten wordt de wedstrijd dan toch definitief beslist, voor zover dit nog niet het geval was. Een diepe bal op Jeroen Haan geeft Omlandia’s topscorer ruimte richting de Rodense goalie. Omdat de verdedigende belagers van de thuisploeg hier niet goed op anticiperen, weet Haan zijn doelkans te promoveren tot de vierde goal van Ten Boerster makelij. Vlak na deze goal wist ONR dan toch uiteindelijk ook tot scoren te komen. Blijkbaar waren de gedachten van de Omlandiaanse defensie iets afgedwaald, want op wilskracht wist Luinstra de Rodense eer te redden. Het slotakkoord was echter toch weer voor Omlandia, dat in de persoon van wie anders dan Jeroen Haan nog een vijfde treffer op het scorebord schoot. Na goed wegdraaien bij de tegenstander wist Haan alweer zijn achttiende seizoenstreffer te noteren. Een zege die ook weer met trots kan worden bijgeschreven. Voor het duel met ONR had Omlandia al enkele weken de minst gepasseerde defensie en momenteel heeft de ploeg van Goedkoop en Schuil jr. nu ook de meest gescoorde doelpunten. Waar gaat dit eindigen?

Knock-out

Komend weekend zal het vizier even niet op de competitie gericht zijn. Met een weekend bekervoetbal op het programma zal ook Omlandia weer in actie mogen komen. Een maand geleden werd er in de 1e knock-out ronde van het bekertoernooi een 0-1 zege geboekt bij 4e Klasser Onstwedder Boys en loting wees uit dat Omlandia het in de volgende ronde mag opnemen tegen Glimmen. Momenteel is Glimmen de hekkensluiter in de competitie waar ook Omlandia speelt en beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al eens in Glimmen. Hier was Omlandia door doelpunten van Jeroen Haan (2x) en Martin Oudman met 0-3 te sterk. Bekerwedstrijden zijn – hoe clichématig ook – altijd wedstrijden op zich, waardoor ook tegen een laagvlieger als Glimmen geen onderschatting om de hoek mag komen kijken. Bovendien boekten de Glimmenaren afgelopen weekend bij SC Loppersum (2-4) eindelijk hun eerste competitiezege, waardoor de spirit wellicht weer helemaal is teruggekeerd in de ploeg van Gerard Marsman. Waar het de roodhemden in de competitie zeer moeizaam vergaat, zo succesvol is het bekertoernooi totnogtoe gebleken. In de poulefase waren de Glimmenaren te sterk voor Middelstum (2-1), Corenos (5-1) en Borger (2-6), terwijl ook GSVV uit Gerkesklooster in de 1e knock-outronde opzij werd gezet (1-3). Nu al is bekend dat de winnaar van Omlandia – Glimmen niet meteen dat doorstromen naar de 3e bekerronde, maar eerst nog een tussenronde moet spelen om de volgende knock-outfase te bereiken. Dit karwei zal voor één van beide teams niet mals zijn, want deze wedstrijd zal gespeeld worden bij de winnaar uit het duel tussen de Topklassers SC Genemuiden en VV Staphorst. De datum voor deze wedstrijd zal nog bepaald moeten worden.

Omlandia kan tegen Glimmen in ieder geval weer kunnen beschikken over Jan Oosterbeek, die tegen ONR door een reeks gele kaarten geschorst was. Of Goedkoop en Schuil jr. voor dezelfde basisopstelling kiezen als tijdens de competitiewedstrijden, zal nog even afwachten zijn. Feit is wel dat het duel in Ten Boer onder leiding van scheidsrechter Kampman zal gaan starten. Hierbij is de aanvangstijd vervroegd van 14.30 uur naar 14.00 uur in verband met eventuele verlenging van de wedstrijd en de vroeg intredende duisternis