Gelukkige zege Warffum tegen De Wilper Boys:3-0

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Warffum-trainer Marnix Bakker verdween direct na afloop van het duel tegen De Wilper Boys richting de kleedkamer van de thuisploeg en dat was wel te begrijpen. Want hoewel zijn team met 3-0 van De Wilper Boys won sprak het gezicht van Bakker tijdens de wedstrijd boekdelen. Duidelijk was te zien dat hij absoluut ontevreden was over het spel van zijn pupillen en wat ook door de Warffum-supporters als zodanig werd herkend. Want de mening van velen was dat het allemaal zeer povertjes was wat hun favorieten lieten zien die verder ook nog eens het geluk hadden dat de gasten tot drie keer toe op de paal schoten.

1353062809Nwarffum wilper boys 1

  Spelmoment uit Warffum-De Wilper Boys     foto: Herman Spier   Bedum

Bron: Ommelander Curant

Na vier weken niet in competitieverband te hebben gespeeld mocht Warffum eindelijk weer eens om het, eggie’ de wei in. Het op de voorlaatste plaats staande De Wilper Boys kwam op bezoek en Warffum-trainer Marnix Bakker verwachtte dat zijn team de drie punten in eigen huis zou houden ondanks vier weken van redelijke inactiviteit. , We hebben twee keer vriendschappelijk gespeeld en daar was ik wel blij mee zodat we nog enigszins in ons ritme bleven. Aan de andere kant, in een vriendschappelijk duel wordt er natuurlijk gespeeld met een andere instelling dan in een competitieduel en dat weet je als trainer. Op basis van de stand op de ranglijst zijn we het echter aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen.”

 Bakker kon over een volledig fitte selectie beschikken in tegenstelling tot de gasten die door een zestal afwezigen met een zeer gehavende ploeg naar Warffum waren gekomen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mangre uit Groningen kregen de aanwezige toeschouwers een onrustig spelende thuisploeg te zien dat moest toestaan dat de eerste grote kans zelfs voor De Wilper Boys was. In de 8e minuut kwam Jarno Ottema namens de gasten vanaf de linkervleugel het strafschopgebied van Warffum binnen maar Ottema zag zijn schot via de linker en rechterpaal uiteindelijk naast het doel van Warffum- keeper Rodney Ritsema gaan. Een curieus moment voor het Warffum-doel waarbij de thuisploeg alle geluk van de wereld had dat het niet op een 1-0 achterstand kwam te staan. In de 13e minuut van de wedstrijd mocht Warffum van geluk spreken dat doelman Rodney Ritsema goed oplette toen een schot van Arjen van der Kaap in de verdediging van Warffum van richting veranderd werd. De Warffum-keeper kon de bal met een katachtige redding nog net onder de lat weg tikken zodat ook deze kans voor de gasten geen treffer opleverde. Zo had de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan kunnen kijken hoewel het zichzelf ook wat kansen begon te creëren richting een eventuele openingstreffer. Die treffer voor de gastheren kwam er in de 17e minuut toen Robbert Bos in het strafschopgebied van De Wilper Boys ten val werd gebracht door Sietse van der Velde. Scheidsrechter Mangre twijfelde geen moment en de bal ging dan ook op de stip. Gert-Jan Dijkhuizen is de specialist aan de kant van Warffum wat betreft de strafschoppen en de rechtsback faalde ook nu niet vanaf de elfmeterstip:1-0.

Deze voorsprong zou de thuisploeg wel het nodige vertrouwen moeten geven was de verwachting van het aanwezige publiek en inderdaad Warffum creëerde zich steeds meer kansen om de voorsprong te vergroten. Tot ergernis van trainer Marnix Bakker ging zijn ploeg daar bepaald slordig mee om want na dertig minuten spelen was een tussenstand van 6-2 niet onmogelijk geweest. De realiteit was echter dat de Warffumers pas in de 32e op een 2-0 voorsprong kwamen. Routinier Klaas de Boer geloofde als enige in een diepe bal vanuit de verdediging van Warffum en besloot daar een sprint aan te wagen. De verdediging van De Wilper Boys reageerde vervolgens wel erg laconiek op de actie van De Boer zodat de middenvelder alle ruimte kreeg om de bal uitstekend voor te geven waar Robbert Bos klaar stond om de bal achter De Wilper Boys-keeper Eddie Dijkstra te tikken:2-0. Een prima goal die er echter niet toe leidde dat de thuisploeg beter gingen spelen want even later hadden de geelhemden weer het geluk aan hun kant toen een schot van wederom Jarno Ottema op de paal belandde. Ottema was een voortdurende plaag voor de Warffum-defensie die maar geen grip op de aanvoerder van de gasten kon krijgen.

Zo bleef het letterlijk en figuurlijk een beetje aanmodderen in Warffum waar ook het veld voor de nodige problemen zorgde. Optisch gezien was het prima te bespelen maar gezien de vele glijpartijen van de spelers werd het duidelijk dat de bovenlaag aan de zachte kant was. Richting het rustsignaal kregen de gasten nog een riante mogelijkheid om de achterstand terug te brengen tot 2-1 maar de kopbal van Marc Oldewarris werd gekeerd door doelman Ritsema.

Na de rust kwamen er twee ongewijzigde teams uit de kleedkamer wat in het geval van de gasten volstrekt logisch was want trainer Jan Kuiper had vlak voor rust al moeten wisselen. Verdediger Erwin Roffel raakte namelijk geblesseerd en kon vervolgens niet verder zodat in de persoon van Jan Bakker een van de twee wissels die de gasten hadden meegenomen al binnen de lijnen verscheen.

Jan Kuiper, de ervaren oefenmeester van De Wilper Boys, had ongetwijfeld gezien dat er tegen een niet goed voetballende thuisploeg in de tweede helft weleens wat te halen kon zijn want de gasten kwamen fel uit de startblokken. Rodney Ritsema kon direct weer aan de bak maar de Warffum-doelman liet ook zondagmiddag weer zien dat hij een zeer betrouwbare sluitpost voor de Warffumers is. Ook Warffum kreeg al snel een mogelijkheid om de bezoekers op een 3-0 achterstand te zetten maar ook die kans was in de 50e minuut niet aan Robert Bakker besteed. Daar was ook direct het manco aan de kant van Warffum mee genoemd want gezien het aantal kansen had de thuisploeg al op een veel ruimere voorsprong moeten staan. Warffum-trainer Marnix Bakker ergerde zich zichtbaar aan het spel van zijn pupillen en nadat hij in de 55 minuut Joris Bos binnen de lijnen had gebracht voor Amauris Ramirez Mendez wisselde hij al vrij snel daarna weer. Jeffrey Doornbos moest plaats maken voor Timon van der Helm en even later kwam Roel Kinkhamer voor Klaas de Boer in het veld.

Wissels die echter weinig effect sorteerden want het niveau van het duel in Warffum daalde zienderogen waarbij de bezoekers steeds meer kansen kregen om terug in de wedstrijd te komen. Aan de kant van de thuisclub begonnen de irritaties daardoor steeds meer op te lopen. Zo liet Robert Bakker wel erg duidelijk blijken dat hij het niet met zijn trainer eens was nadat hij er door Marnix Bakker op gewezen werd dat het bij een voetbalwedstrijd wel de bedoeling is om de bal ook eens af en toe naar een medespeler te spelen.

Zo werd het er allemaal niet gezelliger op in Warffum waar de gasten dapper bleven proberen om het duel nog wat spannender te maken en wat in de 81e minuut bijna lukte. Maar weer stond de paal een treffer voor de bezoekers in de weg zodat het duidelijk werd dat De Wilper Boys bepaald geen geluk had in Warffum. In de 83e minuut kwam de thuisploeg dan toch op de verlossende 3-0 toen Robert Bakker door Robin Klaassen op avontuur werd gestuurd. De Warffum-spits was de verdediging van de bezoekers nu wel te snel af en maakte voor doelman Eddie Dijkstra geen fout en scoorde beheerst de 3-0.

De wedstrijd was nu gelopen want met nog zeven minuten te gaan was wel duidelijk dat gezien het, feest der gemiste kansen’ De Wilper Boys geen drie keer meer zou scoren en de zege voor de thuisclub niet meer in gevaar zou komen. En inderdaad werd er, ondanks enkele kansen, door beide teams in de resterende tijd niet meer gescoord wat precies in het beeld van de wedstrijd paste want gezien het aantal om zeep geholpen doelpogingen was een eindstand van bijvoorbeeld 8-6 niet onlogisch geweest.

Warffum- De Wilper Boys 3-0(2-0)

17.Dijkhuizen 1-0(str.), 32. Robbert Bos 2-0, 82. Robert Bakker 3-0.

Scheidsrechter: Mangre (Groningen)

Gele kaart: Klaassen(Warffum)

Warffum: Ritsema; Dijkhuizen, Bosma, Klaassen, Woltjer; Kloosterhuis, Ramirez Mendez (55. Joris Bos), Doornbos(62. Van der Helm), De Boer(63. Klinkhamer), Robbert Bos, Robert Bakker.

De Wilper Boys: Dijkstra; Roffel(36. Jan Bakker), Kuipers, Van der Velde, Laurens Bakker; Boeve, Van Wisse, Oldewarris; Van der Kaap, Marcel Bakker, Jarno Ottema.