Na Spieren voor Spieren wederom sociale betrokkenheid bij De Heracliden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vandaag, vrijdag 16 november sprak ik Koos Sikkema nog even. Dit naar aanleiding van zondag 11 november toen de commissie, De Heracliden voor Spieren voor Spieren’ naar de Efteling was geweest om daar met eigen ogen te zien dat kinderen met een spierziekte met het door De Heracliden ingezamelde bedrag een geweldige dag beleefden. In totaal twee jaar, zo vertelde Koos, was de commissie met deze actie, onderweg’ geweest maar het moet gezegd worden, het resultaat, een bedrag van ruim 20.000 euro was in een woord geweldig.

DeHeraclidenEen van de onderdelen die door De Heracliden georganiseerd werd was een 24-uurs toernooi waarbij er gedurende 24 uur door diverse teams van De Heracliden gevoetbald werd tegen teams die uit alle winstreken naar Uithuizermeeden kwamen. Oud-FC Groningen, het team van Helpman 4 met Rooie Rinus en Pé Daalemmer, een gemeente Eemsmond-team waren nog maar enkele teams die acte de présence gaf op sportpark Meij.

De acties van De Heracliden kwamen veelvuldig in de publiciteit en wat er voor zorgde dat de kennis van De Heracliden gebruikt zal worden door een voetballer van FC Meppel, Frans Fleer.

Frans Fleer is van plan om deze zomer aan het evenement Alpe d’huzes deel te nemen om op die manier een bijdrage te leveren aan het goede doel, de kankerstichting. Daar heeft Frans al startkapitaal 2500,= euro voor nodig en de voetballer wil daar een voetbaltoernooi voor organiseren. Een toernooi dat 24 uur zal duren en waar hij de hulp van De Heracliden bij in heeft geschakeld vertelde Koos Sikkema.

‘Frans komt zaterdag17 november naar Uithuizermeeden om met ons van gedachten te wisselen over hoe je zoiets moet aanpakken. Naast dat we het erg leuk vinden dat ons gevraagd wordt om onze kennis te delen is het natuurlijk prachtig als een De Heracliden zijdelings bij een project als de Alpe d’ huzes betrokken wordt. Als De Heracliden werken wij dan ook graag mee aan verzoeken als deze want je sociale verantwoordelijkheid pakken als club vinden wij als De Heracliden erg belangrijk.”