Uitwedstrijd bij ONR generale repetitie voor Omlandia

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Omlandia kon na afgelopen zaterdag terugblikken op een geweldige voetbaldag. Niet alleen stuurden de Ten Boersterstegenstander CSVH met een 5-1 nederlaag gedesillusioneerd terug naar Hoogkerk, ook de naaste concurrenten van Omlandia morsten punten. Hierdoor reist Omlandia zaterdag met een relaxed gevoel af naar Roden, waar oudebekende ONR gastheer is. In deze wedstrijd zal de basis moeten worden gelegd voor dè absolute topper in 2J, die zaterdag over een week wordt gespeeld.

 OmlandiaA

                                                                      Door: Merijn Slagter

 De 10e speelronde in 2J leverde Omlandia weer een nieuw record op. De ploeg behaalde door de 5-1 zege op CSVH alweer de 8e zege op rij en zover na kon worden gegaan, betekende dit een record in de voetbalhistorie van de Ten Boersters. In het seizoen 2006-2007 werd er al eens een zegereeks van zeven opeenvolgende wedstrijden neergezet, maar deze werd destijds onderbroken door een 2-2 gelijkspel tegen VV Groningen. Later dat seizoen werd Omlandia echter wel kampioen en dat is ook het doel waar de formatie van Casper Goedkoop en Simon Schuil jr. momenteel naar streeft. Door de zege op CSVH en het puntverlies van de naaste concurrenten Drenthina (3-3 bij Olympia ’28) en ZFC Zuidlaren (2-2 bij SC Loppersum), staat Omlandia momenteel drie punten los van naaste belager Drenthina, dat over een week op bezoek zal komen in Ten Boer. De belangen van dat duel zullen groot zijn, zoveel is nu al duidelijk. Een uitgebreider verslag van het duel van Omlandia tegen CSVH is te vinden via de onderstaande link:

http://www.tweenul.nl/nieuws/noordwest-groningen/article245351.ece/omlandia-doet-goede-zaken-met-zege-op-csvh-

Overigens behaalde niet alleen Omlandia met haar zegereeks een nieuw record. Ook Jeroen Haan, aanvaller èn topscorer van de Ten Boersters behaalde tegen CSVH een succesje. Haan was met twee treffers verantwoordelijk voor zijn 75e en 76e doelpunt in dienst van Omlandia en dat mag ook wel eens genoemd worden. Haan is met zijn doelpuntenproductie inmiddels uitgegroeid tot all-time topscorer van Omlandia en nam onlangs de 1e plek over van Aalf Wichterts, zo vertelt Voetbalnoord.nl. Volgens onofficiële informatie is ‘good-old’ Peter Bolhuis nog altijd de eeuwige topscorer van de Ten Boersters, al staat deze informatie helaas nergens zwart op wit.  Naar verluidt staat Bolhuis minstens op zo’n 200 goals. Een mooi nieuw doel voor Jeroen Haan dus, al zal zijn vizier – en die van zijn ploeggenoten – vooral gericht zijn op komende zaterdag, wanneer Omlandia op bezoek gaat bij ONR.

ONR presteert vooralsnog wisselvallig dit seizoen. De Rodenaren verloren èn wonnen dit seizoen al vijf keer, wat de ploeg van Martin Koops een nette plek bovenin de middenmoot heeft opgeleverd. Afgelopen zaterdag boekte de oranjehemden een knappe 2-3 zege bij De Weide, waardoor de ploeg uit Hoogeveen op de ranglijst gepasseerd werd. De wisselvalligheid is wellicht ook weer terug te vinden in de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep, dat met 21,7 jaar (!) uiterst laag ligt. Met het vertrek van Hans van Tamelen (VIBOA) en Mats Woldhuis (VV Bergum) leverde ONR bovendien behoorlijk wat kwaliteit in. Beide spelers zorgden vorig seizoen in de Friese 2e Klasse, waarin de club uiteindelijk als zesde eindigde, samen alleen al voor 42 van de in totaal 57 gemaakte doelpunten. Aan scorend vermogen heeft de ploeg van Koops dit seizoen echter geen gebrek. De bewoners van Sportpark ONR wisten reeds 19 keer het net te vinden en jeugdproduct Tim van der Meulen was met negen voltreffers verantwoordelijk voor meer dan de helft van de goals. 

In het seizoen 2008-2009 troffen Omlandia en ONR elkaar voor de laatste keer. In het heroïsche seizoen, waarin Omlandia uiteindelijk met één puntje voorsprong op Middelstum kampioen werd in de 3e Klasse, werd ONR derde. In de tweede wedstrijd van dat seizoen troffen Omlandia en ONR elkaar al in Roden, waar de thuisploeg met 4-1 veel te sterk was voor de Ten Boersters. Waar Richard Rodenboog, Benjamin Vogelzang en Bouke Plat (2x) trefzeker waren voor ONR, maakte Erwin Heerlijk de eretreffer voor Omlandia. Later dat seizoen zette Omlandia dit verlies in eigen huis wel weer recht met een 3-0 zege. In Ten Boer waren Martin Bosker, Martin Oudman en Henk van der Wolde verantwoordelijk voor de goals. Ook op basis van het verdere verleden staat de balans tussen beide verenigingen qua uitslagen aardig gelijk. Zaak om hier zaterdag dus verandering in te brengen voor Omlandia.

Omlandia zag in de afgelopen week vooralsnog geen spelers wegvallen, waardoor de basisploeg van de laatste weken ook in Roden gewoon weer aan de aftrap lijkt te staan. ONR en Omlandia zullen zaterdag aftrappen om 14.30 uur op het sportcomplex van de Rodenaren, waar de wedstrijdleiding in handen zal zijn van arbiter Gerbers.