Gerrie Mühren verricht loting Leekster Voetbal Gala

Geschreven door Erik Ebbinge op . Geplaatst in Prietpraat

Komende vrijdag (19.00 uur) wordt in het Sportcentrum de loting verricht van het 27e Leekster Voetbalgala. Het zaalvoetbaltoernooi voor veldclubs overtrof vorig jaar alle verwachtingen en gaat op dezelfde succesvolle manier door. 'Gala-ambassadeur' Gerrie Mühren zal de loting verrichten.

gerry

Volendammer Gerrie Mühren, de voormalige ster van Ajax, Betis en tegenwoordig scout van Ajax, deed vrijwel elk toernooi - ooit op vakantie ‘ontdekt’ door ex-voorzitter Gerard Bosman- mee met een sterrenteam, zal dit keer om gezondheidsreden niet actief kunnen spelen, maar is wel bereid gevonden om de loting te verrichten. Oud-international en Europacup-winnaar Mühren is bij  de jongere generatie minder bekend, maar in Spanje - hij was ooit Spaans Voetballer van het Jaar- zijn ze hem niet vergeten. Enkele jaren geleden bezocht hij zijn oude clubje Real Betis. Toen de mensen eenmaal van zijn komst hoorden was het zwart van de mensen in de straten. Mühren (66) is tegenwoordig scout van de Amsterdammers, die weer furore willen maken in Europa. Hoewel Mühren alles heeft meegemaakt in zijn carrière zegt hij geen enkel zaaltoernooi te kennen met zoveel publiek en teams.

Het succesvolle toernooi gaat verder zonder twee vrijwilligers van het eerste uur: Ab Heida en Ben Boers, die zijn overleden. 'Manusje van alles’ Heida stond vooral bekend als de man van de grote papieren. Hij schreef de uitslagen en standen altijd op de papieren die de gang van de sporthal sierden. Ben Boers die zaalvoetbal altijd 'surrogaat van het voetbal’ noemde zette zich niettemin bijzonder in. Zijn kennis van spelers (zowel technisch als persoonlijk) was ongekend. Als jury wist hij de spelers op waarde te schatten. Ben gaf zijn ongezouten mening: was kritisch, eerlijk en kon relativeren. Ben Boers had meerdere petten op. Als jury, maar ook verslaggever voor 'de Krant’. Ben Boers, die strikt was, ging er zo in op, dat hij zelfs toen hij al erg ziek was, nog volop in discussie ging. Dat was Ben. We zullen beiden nooit vergeten.

De show gaat door. Zonder ook voorzitter Klaas de Rode, die na zijn debuutjaar de hamer weer inleverde. Nieuw bestuurslid is Theo Ansing, actief geweest voor SVMH en tegenwoordig Leek Rodenburg. Het toernooi is niet stuk te krijgen. De publieke belangstelling was vorig jaar groter dan ooit. De succesformule wordt gehandhaafd. Ook de komende editie bestaat het Gala uit een A en B-toernooi met clubs het de hele regio. Het 26e Gala kende een bijzondere, historische finale: Pelikaan S-Boerakker, beiden afkomstig uit het B-toernooi. Wie onttroont de spraakmakende club uit Oostwold? . Net als in het gewone voetbal valt het niet te voorspellen wie gaat winnen. Een ding is zeker: het publiek hoeft zich nooit te vervelen. Gala staat garant voor spanning en sensatie. En kent een gezellige sfeer. Al 26 jaar. De data van het 27e Gala: 20 en 21 december B-toernooi (18-23 uur); 27,28 en 29 december A-toernooi (18-23.00 uur); 5 januari (halve finale); 12 januari (Gala)

De loting wordt verricht in de oude kantine van het Sportcentrum, voorafgaand de eredivisiewedstrijd van Leekster Eagles-FCK DE Hommel. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 19.00 uur. Voor meer informatie: www.lvgala.nl