Omlandia maakt zich op voor duel met ‘spectaculair’ CSVH

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Door de nodige regenval werd het voetballen afgelopen weekend op sommige voetbalvelden aardig bemoeilijkt en dit was niet anders op het Zernikecomplex. Op een loodzwaar hoofdveld van The Knickerbockers wist Omlandia echter wel een 0-1 zege uit het vuur te slepen en dit betrof al de 7e achtereenvolgende zege voor de Ten Boersters. Aanstaande zaterdag komt CSVH op bezoek bij Omlandia. Met een gemiddelde van zo’n vijf doelpunten per duel, zijn wedstrijden van de Hoogkerkers vooralsnog altijd erg attractief gebleken. 

OmlandiaA

De complimenten van Casper Goedkoop en Simon Schuil jr. waren na afloop van de wedstrijd tegen The Knickerbockers terecht. Hun ploeg had even hiervoor een 0-1 zege geboekt tegen de studentenploeg, waar volgens het trainersduo nog veel ploegen uit de competitie punten zullen laten liggen. Die conclusie werd overigens niet geheel getrokken uit het spel wat The Knickerbockers tegen Omlandia liet zien. De 0-1 overwinning geeft weliswaar een minieme winst aan, maar in werkelijkheid had Omlandia de score verder moeten opvoeren. Het is een manco waar de Ten Boersters de laatste weken vaker mee kampen. De overwinning wordt regelmatig al vroeg veiliggesteld, maar de tegenstander pijnigen met meer tegendoelpunten blijft achterwege. Het is echter positief dat deze kansen überhaupt al gecreëerd worden, anders was er pas echt een probleem. Goedkoop haakte dan ook vooral in op het spel van Omlandia, dat in de stromende regen aan het Blauwborgje sterk speelde. Enig smetje was dat arbiter Van der Hoek het nodig vond om Thijs Sonneveld en Jan Oosterbeek met een pietluttige gele kaart te berispen. Hopelijk hebben beide kaarten geen nadelige consequenties aan het einde van het seizoen.

Opsteker

De enige goal van de wedstrijd werd vlak voor rust gemaakt door Iven Nienhuis, die in de hoek van het vijandelijke doelgebied met een geplaatst schot het net achter doelman De Lange vond. Een mooie opsteker voor Nienhuis, voor wie het alweer een tijdje geleden was dat hij scoorde. De tussenstand had halverwege ook zomaar 0-4 kunnen zijn. De vele supporters uit Ten Boer, die ondertussen dankbaar gebruik maakten van de bescheiden bierprijs in het Appleknockers Flophouse, zagen eerder al dat Jeroen Dijkhuizen twee goede kopkansen onbenut had gelaten. Ook Jan Oosterbeek had zijn eerste seizoenstreffer mogen noteren, maar stelde dit nog even uit. Ook de verdediging van Omlandia mocht zich zaterdag op de borst staan. Behoudens een opportunistische beginfase van TKB gaf de laatste linie vrijwel niets weg en bovendien konden de backs John Rijzenga en Roelof Lode regelmatig eens opstomen naar voren. Lode zag in blessuretijd bijna nog een doelpoging de kruising inzeilen, maar zover kwam het helaas niet. Devon Harmsma hield alweer voor de zesde keer deze competitie zijn doel schoon en kan met twee gedreven routiniers als Rene Hovenkamp en Martin Oudman voor zich, met vertouwen uitkijken naar de komende wedstrijden.

Zeldzaam

De eerstvolgende krachtmeting vindt deze keer weer plaats aan de Sportlaan in Ten Boer. Middenmoter CSVH zal alles uit het vuur slepen om een goed resultaat neer te zetten bij Omlandia, om de aansluiting met de subtop te behouden. Afgelopen zaterdag speelde de Hoogkerkers met 1-1 gelijk bij De Weide, waar Johan Honebeek de enige goal voor de bezoekers verzorgde. Dat was geen nieuws, want Honebeek wist ook voor de wedstrijd in Hoogeveen al acht keer te scoren en is daarmee de topscorer van zijn ploeg. Dat CSVH een ploeg is om rekening mee te houden, bleek al uit het feit dat men van zowel hoogvlieger Loppersum (0-0) als Zuidlaren (3-3) een punt wist af te snoepen. Het doelpuntloze gelijkspel bij Loppersum kan als zeldzaam worden bestempeld, want wedstrijden van CSVH staan deze jaargang garant voor een doelpuntenregen. De 7-4 overwinning tegen VHK was hierbij het meest opmerkelijk. Het gevolg is dat CSVH momenteel een doelsaldo kan overleggen met 21 goals voor en 25 stuks tegen en hiermee hebben de Hoogkerkers, op hekkensluiter Glimmen na, de meest gepasseerde defensie in 2J. Trainer Johan Wardenier heeft dit seizoen een beschikking over een nog bredere selectie dan vorig seizoen, toen de Hoogkerkers uiteindelijk kampioen werden in de 3e Klasse C. Liefst acht nieuwe spelers voegden zich bij de A-selectie van Wardenier, terwijl er geen enkele speler vertrok. Zo kwamen onder meer doelman Stefan Meerveld en routinier Kees Pranger over van VEV ’67 en verliet Herman Schonewille De Weide voor de Hoogekerkers.

Contrast

De laatste keer dat Omlandia en CSVH elkaar in competitieverband troffen dateert uit het seizoen ’05-’06, toen het duel uit de 4e Klasse in Ten Boer eindigde zoals het begon: zonder doelpunten. In Hoogkerk wist Omlandia echter wel te winnen met 0-1. Uiteindelijk eindigden CSVH en Omlandia beide met veertig punten op respectievelijk de 2e en 3e plek. Via de nacompetitie wisten zowel Omlandia als CSVH te promoveren naar de 3e Klasse. Omlandia deed dit door De Griffioen de verslaan (1-0 en 1-1), terwijl CSVH sterker bleek dan SCN (0-2 en 5-0). Een seizoen later werden Omlandia en CSVH niet wederom bij elkaar ingedeeld in de 3e Klasse. Omlandia kwam in de Groningse 3e Klasse terecht, terwijl CSVH het mocht proberen in de Fries getinte 3e Klasse. Het contrast tussen beide ploegen was dat seizoen een stuk groter. Omlandia werd kampioen en promoveerde naar de 2e Klasse, terwijl CSVH via de nacompetitie degradeerde naar de 4e Klasse. Nu komen Omlandia en CSVH elkaar voor het eerst na ongeveer zeven jaar weer tegen.

Luxeproblemen

Omlandia kan zich zonder al teveel zorgen voorbereiden op het duel met CSVH. Tegen The Knickerbockers ontbrak Bram Betsema vanwege omstandigheden nog wel, maar de verwachting is dat hij er zaterdag wel weer bij is. Omdat de blessureperikelen - behalve op het keepersfront - dit seizoen nauwelijks aan de orde zijn, stapelen de luxeproblemen voor Goedkoop en Schuil jr. steeds verder op. Gezonde concurrentie is echter nooit vervelend, aangezien de overige Omlandia-teams hier ook profijt van zullen hebben. Bij CSVH is het meespelen van Kees Pranger nog een twijfelgeval. Omlandia – CSVH start zaterdag om 14.30 uur aan de Sportlaan, waar de wedstrijd onder leiding staat van scheidsrechter A. Jansen. Na deze wedstrijd zal er live-muziek van Zanger Klaus plaatsvinden in de kantine van Omlandia.