Prijs gekoppeld aan inzamelingsactie Remco4life: Niekerk winnaar fair play prijs Groninger scheidsrechters

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

Voetbalvereniging Niekerk heeft de fair play prijs 2011-2012 van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gewonnen. De prijs wordt 29 oktober uitgereikt. Niekerk liet in het klassement over vorig seizoen 85 andere voetbalverenigingen uit stad en ommeland achter zich. De voetballers van Gorecht en Zuidhorn eindigden als tweede en derde.

fairplay logo

Hoewel de scheidsrechtersvereniging begrijpt dat voetballers liever kampioen worden dan dat ze de sportiviteitsprijs winnen, wil men via deze prijs toch het belang van fair play promoten en sportief gedrag belonen en stimuleren. Dat de voetbalvereniging Niekerk uit het goede hart gesneden is, blijkt wel uit de acties die ze momenteel voeren om geld in te zamelen voor een behandeling van hun jonge dorpsgenootje Remco Togtema. Een actie die de scheidsrechtersvereniging nu in het kader van deze fair play prijs graag ondersteunt!

Hieronder meer over de fair play prijs. Nu eerst aandacht voor Remco Togtema. Remco is 11 jaar en heeft neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker. In Nederland is hij uitbehandeld en alle hoop is gevestigd op een intensieve en dure alternatieve behandeling in Amerika. Hiervoor is veel geld nodig. De dorpsgemeenschap in Niekerk zet zich op allerlei manieren in om zoveel geld in te zamelen, onder andere via een fancy fair, een sms-actie en bij de voetbalvereniging Niekerk de actie scoren voor Remco, waarbij elk doelpunt één euro oplevert. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken doet hieraan graag mee! Ze zal daarom bij wijze van fair play een geldbedrag overmaken en roept iedereen op dit ook te doen. Bovendien zal de vereniging bij de grote clubavond op 29 oktober aanstaande met als sprekers Bas Nijhuis en Coen Droste een collectebus neerzetten. Wilt u Remco ook steunen? Maak dan een bijdrage over op rekening 1086.32.962 t.n.v. Remco4Life.nl onder vermelding van 'scheidsrechters steunen Remco' of doe mee aan de sms-actie. Kijk voor meer informatie op www.Remco4life.nl.

Dan de fair play prijs. De voetballers van de tien in competitieverband uitkomende teams van Niekerk waren in het seizoen 2011-2012 het meest sportief van alle 86 bij de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken aangesloten clubs uit de provincie Groningen. De tien teams kwamen tot een ‘strafgemiddelde’ van 5,29. Na vorig jaar Grootegast dus opnieuw een winnaar uit het westerkwartier. In de top van het klassement valt de 5e plaats van Blauw Geel ’15 op, de enige stadse club bij de eerste tien.

De top-10 over het seizoen 2011-2012 ziet er als volgt uit:

 01. Niekerk 

 02. Gorecht

 03. Zuidhorn

 04. De Heracliden

 05. Blauw Geel’15

 06. GEO

 07. TEO

 08. Kloosterburen

 09. SIOS

 10. Aduard 2000

Om tot een winnaar te komen, wordt een klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Daarin wordt gekeken naar de grootte van de club, kaarten en overige strafzaken. De prijs is dus voor de hele vereniging (niet alleen voor het 1e)! In het hele district wordt door de gezamenlijke scheidsrechtersverenigingen hetzelfde systeem gehanteerd. In dat klassement behaalde Niekerk een achtste plaats. Op www.covsgroningen.nl is de volledige uitslag te downloaden.

In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys en FC Grootegast. 

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is de grootste belangen- en sportvereniging van en door voetbalscheidsrechters in Nederland. De op 8 maart 1933 opgerichte vereniging telt momenteel zo'n 200 leden, vijftig donateurs en 86 aangesloten donateur (voetbal-)verenigingen. De vereniging behartigt de belangen van de scheidsrechters, biedt faciliteiten en organiseert trainingen, lezingen en andere activiteiten