Vrijdag: Zaalvoetbalkraker in Sporthal De Holten (2)

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Prietpraat

Het seizoen is nog pril, maar vrijdag staat er al een heuse kraker op het programma in Sporthal De Holten te Marum. Koploper in de Hoofdklasse I, Futsal Marum, ontvangt de nummer twee: Exstudiantes. Beide ploegen hebben met 12 punten uit vier wedstrijd de volle winst tot dusverre. De winnaar van de wedstrijd vrijdag wordt (de nieuwe) koploper in de Hoofdklasse I.
12 oktober 2012
De prestaties van Futsal Marum zijn tot dusverre opmerkelijk te noemen. Als kersverre promovendus uit de 1e klasse, heeft het direct brutaal de leiding genomen in de Hoofdklasse. De eerste wedstrijd werd thuis nipt gewonnen van Ens, vervolgens werd Avanti 2 in Stiens van het kastje naar de muur gestuurd, gevolgd door een goede overwinning thuis tegen Exstador. Afgelopen week werd in Leeuwarden Blauw-Wit met 2-4 verslagen in een degelijke wedstrijd. Een uitermate goede start dus voor de Marumers, dat echter na vrijdag pas weet waar het echt staat.
De selectie van Futsal Marum is ten op zichte van het vorige seizoen intact gebleven, evenals het technisch kader. Niemand is vertrokken. Deze stabiliteit is misschien wel de succesfactor tot dusverre. Daarnaast is met Daniel Laturiuw (afkomstig uit Futsal Marum A1) en Lucas Dijk (Boerakker) de selectie in kwaliteit en creativiteit er zeker op vooruit gegaan. Met het tweede team van Futsal Marum dat acteert in de 1e klasse, is de vereniging in de breedte ook sterk dit jaar. Niet zelden dit seizoen is er ook al een beroep gedaan op spelers uit Futsal Marum 2, die zonder problemen meedraaien.
Vrijdag is Futsal Marum op Rick Spoelman na (op oefening in Engeland) compleet. Melle Kuipers vervangt hem. Het belooft vrijdag een echte kraker te worden in sporthal De Holten. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt, inzet de koppositie in de Hoofdklasse I. Supporters zijn meer dan welkom!