Duels tussen Omlandia en Olympia’28 vaak garantie op spektakel

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Het was even wachten, maar afgelopen weekend kon Omlandia dan ook eindelijk haar eerste seizoenszege bijschrijven. In eigen huis was Omlandia superieur aan VHK, dat getuige de 5-0 nederlaag alle hoeken van het veld te zien kreeg. Niet alleen de drie punten waren welkom, ook lieten de Ten Boersters zien dat men het scoren nog niet verleerd was. Omlandia hoopt deze positieve lijn dan ook door te trekken naar Hasselt, waar Olympia’28 komende zaterdag de gastheer van de Omlandianen is.

OmlandiaA

Omlandia en VHK leken er aan de Sportlaan een leuke pot voetbal van te willen maken afgelopen zaterdag. Na vijf minuten hadden beide ploegen al een grote mogelijkheid om de score te openen laten liggen en leken de aanwezige toeschouwers zich op te mogen maken voor een interessant duel. Het stempel ‘interessant’ kon echter al gauw weer van de krachtmeting tussen beide teams worden afgehaald. Kennelijk had Omlandia de warming-up nog even verlengd met het eerste kwartier van de wedstrijd, maar daarna begon de ploeg van Goedkoop en Schuil jr. steeds beter te draaien. Nadat de thuisploeg al enkele mogelijkheden op de openingstreffer had laten liggen, brak Jeroen Haan na zo’n twintig minuten de ban. De Aanvaller stoomde op aan de linkerflank, waar de buitenspelval van VHK volledig mislukte. Hierdoor had Haan vrij baan richting doelman Raymond van der Linde, die kansloos werd gelaten door een harde pegel, die via de binnenkant van de paal tegen de netten sloeg: 1-0. Nu de hatelijke nul eindelijk van het scorebord was verdwenen, leek de rust zich wat meer over Omlandia neer te dalen.

Hoogtepunt

Via Iven Nienhuis, Jeroen Dijkhuizen en Jeroen Haan kreeg Omlandia kansen om de tweede goal te laten noteren, maar ook VHK was zowaar even dichtbij een treffer. Roy Visscher, de enige VHK’er die zich een beetje aan de collectieve malaise van zijn ploeg onttrok, leek zich als geïmproviseerde linksbuiten even geen raad te weten in duel met Roelof Lode. Toch waagde Visscher een doelpoging en omdat doelman Harmsma hier totaal niet op gerekend had, waande de goalie zich erg gelukkig toen hij zag dat deze inzet weer terugsprong van de dwarsligger. Toch sloot Omlandia een aardige 1e helft toch nog positief af met het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een geweldige aanval over drie schijven werd de defensie van VHK dwars door het midden opengereten en rondde Thijs Sonneveld beheerst af: 2-0. Bood VHK voor de rust nog redelijk tegenstand, na de rust was het louter Omlandia dat de klok sloeg. Al snel zette Iven Nienhuis de stand, na een lange rush over links, op 3-0 en was het duel definitief beslist. Omlandia was heer en meester, maar verzuimde VHK ook op het scorebord flink te pijnigen. In de laatste minuten kregen de daadwerkelijke krachtsverhoudingen toch nog beter gestalte toen ook Martin Oudman en nogmaals Jeroen Haan tot scoren kwamen. De 5-0 zege was dan ook meer dan welkom, vond ook Goedkoop, die zijn team complimenteerde met de duidelijke cijfers waarmee VHK verslagen werd.

Slotseconden

In de 4e speelronde van de 2e Klasse J zal Omlandia qua tegenstand een zwaardere wedstrijd tegemoet gaan dan afgelopen zaterdag het geval was. Aanstaande zaterdag reist Omlandia namelijk af naar Hasselt, waar Olympia ’28 zich ongetwijfeld tot doel heeft gesteld om de drie punten op Sportpark ’t Hoenbroek te houden. Dat lukte vorig jaar niet, want toen ging Omlandia er in de absolute slotseconden met een 2-3 zege vandoor. Toch maakte Omlandia het zich destijds een stuk lastiger dan nodig was geweest. Na een vroege 0-2 voorsprong (goals M.Oudman & Nienhuis) èn een rode kaart voor Olympia-doelman Van Olst, kwam de thuisploeg namelijk nog terug naar 2-2. In blessuretijd wist Henk van der Wolde de zege alsnog veilig te stellen, door een indirecte vrije trap in het doelgebied van Olympia ’28 te benutten. Omdat Omlandia vorig seizoen ook in Ten Boer met 3-2 te sterk was en de onderlinge duels in het verleden eveneens veel doelpunten opleverden, kan er zaterdag wellicht ook één en ander aan spektakel worden ingecalculeerd. Olympia ’28 begon met een 4-1 zege op VHK goed aan de competitie, maar speelde de laatste twee (uit-) duels beide met 1-1 gelijk bij respectievelijk Glimmen en De Weide. Afgelopen zaterdag leek de ploeg van Marcel Beumer bij De Weide zelfs tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar in blessuretijd zag de 17-jarige Elco Wursten een verdwaalde voorzet zomaar in het doel vallen en had Olympia ’28 alsnog een punt te pakken.

Geslonken

Omdat Zuidlaren en CSVH in de 2e Klasse J afgelopen weekend hun eerste nederlagen leden, zijn de verschillen op de ranglijst weer aardig geslonken en staan alle clubs dicht bij elkaar. Dit geldt ook voor Omlandia en Olympia ’28 die elkaar op de ranglijst momenteel slechts een puntje ontlopen en graag zo snel mogelijk de gang willen maken richting de bovenste regionen. Olympia ’28 zal dit ten opzichte van vorig jaar doen met een iets gewijzigde selectie. Zo stopten onder meer Mark de Haan, Arend-Jan Maatkamp, Arend Palland en doelman Freddie van Olst met het voetballen bij Olympia ’28 en versterkte men de gelederen met onder andere doelman Remon van Til en Jurriën Visscher, afkomstig van respectievelijk 5e Klasser VV Duinrand en 4e Klasser DESZ. Door familiare- en werkverplichtingen is het nog onzeker of Tim Faber en Bram Betsema met Omlandia meereizen naar Hasselt, voor de rest is de selectie ten opzichte van het duel met VHK ongewijzigd.

Omlandia en Olympia ’28 trappen zaterdag om 14.30 uur af op Sportpark ’t Hoenbroek, waar de wedstrijd onder leiding zal staan van scheidsrechter Beens.