Soms is een grote uitslag wel te verklaren.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Hallo Johan, Misschien is het jou al opgevallen, maar in de hoofdklasse 02 (E1-pupillen) is de wedstrijd SJO de Held E1- GVAV Rapiditas E1 geëindigd in 0-26!. Voor een ambitieuze club als de Held moet dit een verschrikkelijke morgen zijn geweest. Eigenlijk zijn dit soort scores hoofdklasse onwaardig en ik ben bang dat het hier niet bij blijft. Zou de Held, toch een SJO van naam, problemen hebben met de aanwas van de jeugd? Misschien weet jij dat. A.s. zaterdag is het GVAV E1- v.v. TLC E1 en ga ik kijken of GVAV E1 echt een goede ploeg heeft of dat de Held echt een probleem heeft. Groet, Geert Spaan v.v. TLC

gvavrapiditas

Bovenstaande mail kreeg ik van Geert Spaan en het betrof een duel in de hoofdklasse voor E-junioren. Ik wist niet van deze uitslag moet ik eerlijk zeggen maar dan is het handig dat er wat ‘hulplijnen’ zijn die je van meer informatie kunnen voorzien. Ik begreep van mijn ‘hulplijn’ dat het een E1-team was van GVAV Rapiditas die bestond uit alleen maar rasvoetballertjes. Duidelijke uitslagen neerzettend zoals tegen Be Quick (10-0) en De Held(26-0) in het bekertoernooi toonde aan dat er in de E-junioren van GVAV Rapiditas aardig wat talent rondloopt.

GVAV Rapiditas, ik had het er vaak met mijn voetbalvriend uit Bedum over, staat al jaren garant voor de nodige talenten die richting de jeugdopleiding van een BVO doorstromen. Een garantie op een succesvolle carrière in het betaalde voetbal geeft dit natuurlijk niet maar wel is de eerste stap gezet.

Ook uit deze lichting zullen enkele talenten ongetwijfeld die stap maken wat maar weer eens aangeeft dat een degelijke jeugdopleiding het halve werk is. Het eerste team van GVAV Rapiditas speelt in de eerste klasse van het zondagvoetbal en er zullen ongetwijfeld criticasters zijn die zeggen, leuk een prima jeugdopleiding maar de senioren spelen te laag maar dat is logisch als je jeugdopleiding je grootste talenten aan het betaalde voetbal afstaat.

Ooit vertelde voorzitter Alex Huisinga mij dat GVAV Rapiditas met 16 voetballers in de jeugdopleiding hofleverancier van FC Groningen/ Cambuur was. Als ik goed ben ingelicht gaan er waarschijnlijk na dit seizoen weer een paar talenten naar Corpus den Hoorn om te proberen dat te bereiken wat iedere voetballer zou willen, slagen in het betaalde voetbal.

Maar om Geert zijn vraag te beantwoorden, ik denk dat het morgen een lastige onderneming wordt voor v.v. TLC E1. Natuurlijk ben ik het met Geert eens dat uitslagen van 26-0 in een wedstrijd van 2x 25 minuten niets met voetballen te maken hebben maar leg dat jonge en gretige E-pupillen maar eens uit.

Maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt en mooi dat het duel GVAV Rapiditas E1- v.v. TLC E1 om 11.30 uur begint zodat ik het duel kan bezoeken alvorens de reis naar Zoutkamp, waar het duel VVSV’09-Velocitas op het programma staat wordt aangevangen.