Futsal-nieuws uit de regio !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dat de vrijdagavond ‘Futsal-avond’ is zo langzamerhand wel bekend in voetbalminnend Nederland maar dat is niet voor alle teams het geval.

1347613719Nimages

Leekster Eagles

In de eredivisie gaan de Leekster Eagles namelijk op zaterdag 15 september op pad voor het uitduel tegen JKC/AISO uit Utrecht. De Eagles speelden het eerste competitieduel gelijk tegen R.K.V.V. Klein Arsenal/Steevens met 2-2 en de ploeg van trainer/coach Symen Abe Hoekstra zal er zaterdagavond alles aan doen om in Utrecht een goed resultaat neer te zetten zodat er van een goede start van het seizoen kan worden gesproken.

Futsal Winsum

Vorige week werd het duel tegen FC Marlène 2 op details beslist gaven coach David Hiariej en speler Ulco Brinkhuizen aan. In Heerhugowaard werd het een 5-3 nederlaag die niet nodig was geweest. Een verder goed spelend Futsal Winsum liep in zijn eerste duel namelijk door persoonlijke fouten tegen zijn eerste nederlaag aan, en waar het team zich in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor wil revancheren.

Om 20.15 uur zal de ploeg in de Ripperdahal te Winsum zijn opwachting maken tegen Urk dat zich vorig jaar via de nacompetitie wist te handhaven in wat nu de eerste divisie heet. Een tegenstander die te kloppen moet zijn is de mening van Ulco Brinkhuizen. ‘Urk is een ploeg waar wij van moeten kunnen winnen. Ik hoop dan ook op een volle Ripperdahal die ons zal ondersteunen richting onze eerste zege in de eerste divisie.’

Trainer/coach David Hiariej, die over een fitte en complete selectie kan beschikken, is dan ook hoopvol gestemd richting een goed resultaat tegen Urk. ‘In goeden doen moet het mogelijk zijn om de punten in eigen huis te houden. In de beker tegen Leekster Eagles en vorige week tegen FC Marlène hebben we goed gespeeld en daar hoop ik vrijdagavond ook op.”