Omlandia vooral op zoek naar goals tegen VHK

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Na twee speelronden in de 2e Klasse J kan Omlandia net als vorig seizoen allerminst spreken van een geslaagde seizoensstart. Nadat het openingsduel thuis met 0-2 van Zuidlaren werd verloren, werd er afgelopen zaterdag doelpuntloos gelijkgespeeld in en tegen Loppersum. Omdat de laatste bekerwedstrijd tegen 4e Klasser Veendam 1894 ook al met 1-0 verloren werd, staan de Ten Boersters inmiddels al drie wedstrijden op rij droog. Het devies in de thuiswedstrijd tegen VHK is dan ook vooral doelpunten maken.

OmlandiaA‘Een gemiste kans’, zo vatte aanvaller Jeroen Haan de wedstrijd tegen Loppersum samen, enkele uren nadat de 0-0 definitief op het wedstrijdformulier stond genoteerd. Treffende woorden, temeer omdat Omlandia zich met de doelpuntloze remise op Lopster grondgebied ernstig tekort deed. Hierbij speelde vooral Haan zelf een ongelukkige rol. De goalgetter van de Ten Boersters, die vorig jaar zestien keer tot scoren kwam, miste in Loppersum drie opgelegde kansen. Mede hierdoor kon Loppersum, dat zelfs met een vrij gehavende ploeg aantrad, het vooraf ingecalculeerde gelijkspel over de eindstreep slepen. Dat Omlandia tegen Loppersum niet tot scoren kwam was voor de ploeg van Schuil jr. en Goedkoop erg teleurstellend omdat het veldspel juist goed was. Omlandia was afgelopen zaterdag op alle fronten beter dan Loppersum, maar bij het afmaken van de kansen gaf de ploeg niet thuis. Het is dan ook niet te hopen dat het missen van kansen, waar de ploeg vorig seizoen juist totaal geen moeite mee had, de komende wedstrijden gaat uitgroeien tot een heus item.

Aandachtig

Desalniettemin lijkt het in Ten Boer niet gauw onrustig te worden. De ploeg voetbalt immers prima en dat is toch ook een positief gegeven. Casper Goedkoop stelde zich vorig seizoen in zijn eerste seizoen bij de Ten Boersters ten doel om mee te doen voor de bovenste plaatsen en goed voetbal te etaleren. Dit lukte vorig seizoen in een groot gedeelte van het seizoen al en de verwachting is dat ook ditmaal de motor van de ploeg snel weer op volle toeren zal draaien. Bovendien hebben enkele spelers zich in een korte tijd goed ontwikkeld, waardoor de zon aan de Sportlaan voorlopig onverminderd door blijft schijnen. Na de eerste twee speelronden lijkt de 2e Klasse J Zaterdag voor de vaste volgers van het amateurvoetbal bovendien een leuke competitie te worden om aandachtig te volgen. Vice-kampioen van vorig seizoen, The Knickerbockers, doet het met twee verliespartijen nòg beroerder dan Omlandia, terwijl promovendus CSVH met twee overwinningen gedeelde koploper is met ZFC Zuidlaren. Hiernaast liepen de titelkandidaten Drenthina en De Weide ook al tegen een nederlaag aan. Het gegeven dat vrijwel iedereen in deze vreemde en spannende competitie blijkbaar van elkaar kan winnen of verliezen, zal menige ploeg met een extra dosis motivatie de wedstrijddagen in stuwen.

Appeltje

De enige ploeg die net als The Knickerbockers nog geen punten heeft behaald, is de komende tegenstander van Omlandia. Deze opponent luistert naar de naam VHK, dat al tegen een 4-1 (Olympia ’28) en 0-2 (De Weide) nederlaag aanliep op de eerste twee speeldagen. Met wedstrijden tegen drie hoogvliegers op het programma in de competitie-ouverture was de KNVB VHK niet echt gunstig gezind. VHK bewees vorig seizoen echter al wel dat een duel nooit wordt beslist op basis van de kwaliteit die beide ploegen op papier hebben staan. De ploeg uit het Overijsselse Sint Jansklooster was in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen namelijk de enige ploeg die Omlandia wist te verslaan. VHK boekte in Ten Boer destijds een belangrijke 2-3 zege in de strijd tegen degradatie, die VHK uiteindelijk positief besloot. Na een 0-3 voorsprong voor VHK kwam Omlandia, zelfs na een rode kaart voor John Rijzenga, door twee goals van Jeroen Haan nog terug naar 2-3, maar dit bleek uiteindelijk dus onvoldoende. Opvallend was dat Omlandia ook in de uitwedstrijd bij VHK niet wist te winnen, ondanks dat men vele malen beter speelde dan de thuisploeg. Door de gelijkmaker in blessuretijd wist VHK nog een punt (1-1) over te houden aan deze confrontatie met Omlandia. De ploeg van Goedkoop en Schuil jr. heeft dan ook nog een appeltje te schillen met VHK, dat ten opzichte van vorig seizoen overigens in een ietwat gewijzigde samenstelling de 103 kilometer richting Ten Boer zal afreizen. Dit seizoen namen de routiniers Dirk Naberman (doelman, 37), Jaap Heetebrij (39), Hoege Heetebrij (36), Patrick Menger (37) en Henry Vis (35) afscheid van de ploeg. Het verlies van dit vijftal werd opgevangen door het van VENO afkomstige trio Roy Visscher, Marco Voorhorst en Eric Brandsma, alsmede jeugdspeler Rolf Heite. Behalve Brandsma, die overigens wel inviel, was er voor alle nieuwelingen afgelopen zaterdag tegen De Weide een basisplaats ingeruimd. Naast deze spelersmutaties wisselde VHK ook op het trainersfront. Klaas Mijnheer verliet de club voor de reserves van SC Rouveen en werd vervangen door de van Steenwijkerwold (3e Klasse Zondag) afkomstige Henrie Rijke. Zijn taak zal zijn om VHK, zeker na het afscheid van de gelouterde routiniers, wederom te behouden voor de 2e Klasse.

Natrappen

Na de zeperd voor eigen publiek tegen Zuidlaren, zal Omlandia komende zaterdag alles op alles zetten om ditmaal voor eigen publiek wel te laten zien dat men voor de bovenste plaatsen wil meestrijden. Behalve de geblesseerde keepers Jan van der Zweep en Limuel Mulder, alsmede de door een knieblessure getroffen Richard Sodjo, zal Omlandia met een fitte selectie aantreden tegen VHK. De equipe uit Overijssel zal het sowieso moeten doen zonder centrale verdediger Dennis Boes, die zaterdag tegen De Weide een rode kaart ontving wegens natrappen.

De wedstrijd aan de Sportlaan in Ten Boer staat zaterdag onder leiding van arbiter De Jager en begint om 14.30 uur.