Omlandia wil valse start rechtzetten in Loppersum

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

De verwachtingen waren hooggespannen, het resultaat een stuk minder. Dat was de conclusie die Omlandia kon trekken na de smadelijke 0-2 verliespartij in eigen huis tegen ZFC Zuidlaren. De Zuidlaarders sprongen een stuk beter met de kansen om en lieten Omlandia gedesillusioneerd achter zonder punten. Omdat de eerste speelronde in de 2e Klasse J wel meer verrassende resultaten opleverde, is er nog niets aan de hand. Komende zaterdag telt er echter niets minder dan de zege, wanneer Omlandia op bezoek gaat in Loppersum.

 1346912092Nlopoml

 

 

Door: Merijn Slagter

 

Casper Goedkoop zag na de confrontatie met Zuidlaren zowel min- als pluspunten. Zo zag de oefenmeester uit Vries dat de eindpass bij zijn ploeg ontbrak en de scherpte niet genoeg aanwezig was. Daarentegen was het positief dat er voldoende kansen gecreëerd werden, alleen liet de afronding te wensen over.  Bovendien konden Goedkoop en assistent-trainer Schuil jr. niet beschikken over het sterkste basisteam, aangezien enkele basisspelers pas op de donderdag of vrijdag voor de ontmoeting met Zuidlaren terugkeerden van hun vakantie. Zo namen Rene Hovenkamp, Peter Wassing, Jan Oosterbeek en Bert Zwart plaats op de bank. Ten opzichte van de bekerwedstrijden was er geen basisplaats ingeruimd voor de overgekomen A-junioren, die hun opwachting dienden te maken bij Omlandia 2 – Flevo Boys 2. Onder de lat maakte Devon Harmsma zijn opwachting. In eerste instantie leek Harmsma genoegen te moeten nemen met een reserverol, door de comeback van doelman Jan van der Zweep. Deze kampte in de aanloop naar de wedstrijd tegen Zuidlaren echter met een terugslag van zijn rugblessure, waardoor Van der Zweep zijn herstelproces verder dient op te schorten. Ook 3e doelman Limuel Mulder belandde afgelopen week in de lappenmand met een knieblessure en zal enkele weken afwezig zijn.

Verlegenheid

Ondanks alle tegenspoed ging Omlandia voortvarend van start tegen Zuidlaren. Al vroeg in de wedstrijd had Jeroen Dijkhuizen voor een vroege openingstreffer kunnen zorgen nadat doelman Pfundt een kopbal van Nienhuis niet onder controle kreeg, maar Dijkhuizen schoot de rebound hoog over. Ondanks dat Omlandia de dienst uit wilde maken op vertrouwde bodem, liet Zuidlaren zich ook niet onbetuigd. Vooral over de rechterflank was de ploeg enkele keren erg gevaarlijk en werd Richard Sodjo enkele keren in verlegenheid gebracht. Sodjo had blijkbaar zijn dag niet, want na een klein kwartier luidde een verkeerde breedtepass van de linksback de 0-1 in. Via Luuk Jans kwam de bal bij Bob Poorta, die Harmsma met een diagonale schuiver kansloos liet. Goedkoop reageerde resoluut door Sodjo vlak hierna naar de kant te halen. Rene Hovenkamp, amper bekomen van zijn vakantietripje, was zijn vervanger. Omlandia deed er in het vervolg alles aan om de gelijkmaker te forceren. Kansen waren er voor Nienhuis, Dijkhuizen en Sonneveld, maar allen wisten het net niet te vinden. Zuidlaren was in counters overigens niet minder gevaarlijk. Wel had de ploeg het geluk aan haar zijde dat Twan Boersma slechts de gele kaart te zien kreeg na een schandalige overtreding op Thijs Sonneveld. Blijkbaar heeft Boersma weinig lering getrokken uit het vorige seizoen, toen hij op Ten Boerster grondgebied ook al in de eerste helft mocht inrukken met een rode prent.

Capituleren

Ook na de pauze blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. Omlandia zette alles op alles om de gelijkmaker in het Zuidlaarder doel te werken, maar het beslissende schot of laatste zetje kon steeds niet worden gegeven. Met het inbrengen van Jan Oosterbeek en Peter Wassing voor Thijs Sonneveld en Henk van der Wolde kreeg de thuisploeg iets meer ‘body’ op het middenveld, maar ook dit leverde niet het gewenste effect op. Doelpogingen van Iven Nienhuis en Bram Betsema lieten het thuispubliek nog het meeste opveren, maar beide kansen konden niet worden gepromoveerd tot doelpunt. Aan de overzijde liet Zuidlaren af en toe ook van zich horen, maar Harmsma stond niet toe zich nog een keer te laten passeren. Terwijl de klok in het nadeel van Omlandia richting het eindsignaal tikte, moest Omlandia alsnog capituleren. De ploeg leek zich op te gaan maken voor een slotoffensief, maar voordat het zover kwam wist Zuidlaren de marge op twee te zetten. Een hoekschop van Luuk Jans wordt in tweeën voor het doel gebracht, waar Bas Boersma van dichtbij raakt wist te koppen: 0-2. Een turbulente slotfase weet Omlandia ook niet bij een aansluitingstreffer te brengen, waardoor er net als vorig jaar een nederlaag wordt geleden in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Kansrijk

Omdat de selectie behalve op het keepersfront nu weer vrij voltallig is, kan er in alle rust en mèt de gewenste scherpte worden toegewerkt naar de tweede competitiewedstrijd in en tegen Loppersum. De Lopsters boekten in hun competitie-ouverture een even welkome als verrassende 2-3 zege op bezoek bij titelkandidaat De Weide. De Hoogeveners controleerden het duel met Loppersum vorige week zaterdag lange tijd, maar juist toen De Weide dicht bij een voorsprong was, kreeg Loppersum een onverwachtse strafschop. Deze werd benut door Ruben Danhof, die ook in blessuretijd nog eens doel trof. De aansluitingstreffer van De Weide (2-3) viel te laat, waardoor Loppersum de derby tegen Omlandia met een heerlijk gevoel zal ingaan. Toch lijkt Omlandia op basis van de recente voetbalhistorie tussen beide teams het meest kansrijk. Vorig seizoen won Omlandia beide competitiewedstrijden relatief eenvoudig (7-1 en 2-3) en ook in de overige competitie-ontmoetingen kwam Omlandia altijd als sterkste uit de bus. Slechts op 9 april 2005 wist Loppersum voor het eerst in een officiële wedstrijd een punt te pakken tegen de Ten Boersters (0-0). Dit houdt tevens in dat SC Loppersum nog nooit een officieel duel tegen Omlandia heeft weten te winnen, wat voor de ploeg van Jaap Danhof als extra motivatie zal moeten dienen om zaterdag een goed resultaat neer te zetten.

Overgang

Net als Omlandia wist ook Loppersum zich ten opzichte van vorig seizoen iets te versterken. De meest in het oog springende versterkingen waren Romanic Bacuna (Eems Boys) en Rolf Oosterhuis (Holwierde). Laatstgenoemde zal komende zaterdag zijn voormalige ploeggenoten Thijs Sonneveld en Peter Wassing meerdere malen tegenkomen op het hoofdveld van Sportpark Bosweg. Wassing en Sonneveld waren na het uiteenvallen van Holwierde overigens zelf ook dichtbij een overgang naar SC Loppersum geweest, maar zagen meer in de sportieve uitdaging die Omlandia hen kon bieden. Beide spelers, alsmede hun ploeggenoten, zullen tegen Loppersum zeker willen laten zien dat deze beslissing geen onjuiste is geweest.

Loppersum-Omlandia zal komende zaterdag onder leiding staan van arbiter Walters, die vorig seizoen ook al de leiding had tijdens Omlandia-Loppersum (7-1). De wedstrijd in Loppersum zal om 14.30 uur van start gaan.