Middelstum en Corenos starten tegen interessante tegenstanders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In het weekend van 18/19 augustus barst het bekergeweld los wat de amateurs betreft. Veel ploegen zullen nog niet over een complete selectie beschikken maar los gaat het wel, met op de zaterdag direct een aantal aantrekkelijke wedstrijden.

Middelstum

Glimmen- Middelstum

Zo krijgt de kersverse tweede klasser Glimmen bezoek van Middelstum dat vorig seizoen nog een van de concurrenten was in de derde klasse. De Middelstumers draaiden keurig bovenin mee en boekte vorig seizoen in het uitduel tegen de Glimmenaren een keurige 5-3 overwinning.

Een overwinning die enkele maanden later overigens niet gevolgd werd door een thuisoverwinning want in Middelstum won de ploeg van trainer Gerrit Marsman maar liefst met 5-1. Een vreemde wedstrijd was dat toen in Middelstum waar beide teams door twee gegeven rode kaarten de wedstrijd met tien tegen tien vervolgden.

De beide uitslagen gaven echter ook aan dat beide teams wel aan elkaar gewaagd waren wat richting het beker gebeuren nog moet blijken. Glimmen heeft er namelijk enkele spelers bijgekregen terwijl bij Middelstum goalgetter Leon Milkovic is vertrokken naar Wenen. Een gevoelige aderlating voor de ploeg van trainer Frank Konneman die het beker gebeuren ongetwijfeld zal aangrijpen om van Middelstum weer een ploeg te maken waar de concurrentie rekening mee moet houden.

Corenos1

Corenos- Borger

Toen de poule-indeling bekend werd zal men in Roodeschool wel even gedacht hebben van, het is niet te hopen dat we op een doordeweekse dag naar Borger moeten voor een bekerduel. Dat lot is Corenos inderdaad bespaard gebleven want de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg krijgt de Drenten zaterdag 18 augustus op bezoek. Borger komt het komend seizoen uit in de derde klasse D dus wat dat betreft krijgt Corenos direct een stevige tegenstander op bezoek. Maar Jaap van der Ploeg zal zich weinig illusies maken in het bekertoernooi want in Roodeschool zal alles in het teken staan van de opbouw van een nieuwe ploeg waar men op termijn weer mee wil terugkeren in de derde klasse.